What A Mess

Lika sjuk som vanligt idag igen då, satans förkylning. Fast det värsta är nog näsblodet om jag ska vara ärlig, har blödit ända sedan i söndags, usch.

Ska förbi skolan idag åtminstonde för att hämta lite skolarbeten och lite annat smått och gott, får gömma mig i en hoodie eller ngt, så att folk slipper se mig såhär, haha. Mamma lovade mig lite "mor-och-dotter-tid" idag, så det ska bli mysigt. Sedan är det ju plugg som gäller, trevligt trevligt.

Sista augusti och allt jag vill göra nu är att få röra på mig, träna. Får nämligen inte träna eftersom att jag är sjuk, ååh. Det är nu man inser vilken stor del av livet det faktiskt har blivit för mig.
...

Största Kökskniven

Don't sacrifice your future for a momentary pleasure.
gaining, gaining, gaining, gaining, I wish I was dead.
...

Can Not Sleep

But I Will give it one more try, sleep tight.

Cakes

Fick en ny beställning idag av tårtor, muffins och kakor som ska vara till ett barnkalas som äger rum på söndag. Ska bli jättekul att få baka det här eftersom att temat är rosa, prinsessor, ballett, blommor och hjärtan! Hihi, så jag får nog börja sätta igång att göra kristyrdekorationer redan imorgon ifall jag ska lyckas hinna.

Här är lite bakverk som jag bakat:


Pappas födelsedagstårta, perfekt chokladgräddtårta till ett födelsedagsbarn på 55.

Kladdkaka med grädde är ju standard, dock har jag eprimenterat mycket i mina dagar för att få fram den helt perfekta kladdkakan. Gjordes en söndag i våras står det i arkivet.

Födelsedagstårtan till min kära vän Mikaela, 14 fina år fyllde hon.


Min andra kära vän Mikaelas tårta som hon fick i födelsedagspresent av mig på sin 22 födelsedag. En pannkakstårta täckt med lila grädde och spritsad i grädde.

Brorsans födelsedagstårta, hans 20 födelsedagstårta. En schwarzwaldtårta till en 20-åring är inte dumt, mumsi!

Mormors 75-årskalastårtor, detta är den klassiska födelsedagstårtan som är standard hemma hos oss, mycket, mycket god.

Semlor och kanelbullar, riktiga svenska klassiker!♥

Mandelkakor, schackrutor, lyckokakor samt skumbanansfudge, mycket göttigt detta!


Doptårtan som jag gjorde för någon vecka sedan bara, blev helt fantastisk!

Jag skulle kunna hålla på i evigheter med att publicera en massa bakverk. Men om ni gillar't och är sugen på mer så kan jag ju göra en del 2, del 3 ja, osv. Det tar ju aldrig slut! Det är först nu jag ser hur mycket jag faktiskt bakat, har en massa bilder på middagar också, haha.
...


800 grader

Var varken i skolan eller på kören idag. Har typ bara kallsvettats hela dagen och typ käkat samt tittat på film. Usch, det är så äckligt att vara sjuk, det värsta är att jag nu börjar bli lite vimmsig också. Jättevirrig, kan knappt skriva på tangentbordet utan att det blir fel, haha.

Nu ska  jag nog försöka få i mig ett glas iskallt vatten så hoppas jag att det kanske blir bättre sedan.
Hare gött
...

Living on Ice cream

Det svider, det värker, näsan rinner och rösten är borta.  Så jag klassificeras som sjuk. Vilket betyder att jag inte kan röra på mig lika aktivt eller äta det jag brukar äta, så jag lever just nu på glass! Det är nämligen det ända som inte svider när man äter det och det känns så fruktansvärt skönt att svälja, haha.

Så imorgon ska pappa och jag in till stan för lite Ben&Jerry och kanske lite nytt garn. Garnet till mitt "stickningsprojekt" har nämligen tagit slut, vad ska man sysselsätta sig med liksom nu när man inte får röra sig ur soffan?

Är ju på landet över helgen och med denna goda diet så får jag nog räkna med ett ledsamt besked på vågen, men bara jag får den här förkylningen överstökad så är jag lycklig!
Sov sött
...


Efter skolan

Slutade för ca 10 min sedan, så nu ska jag direkt till landet igen. Man ska ta vara på den lilla "semester" man har nu när skolan dragit igång igen.

Ja, då var det bara gasen i botten dårå. Trevlig helg!
...

Turning Sick

Nu när det gått knappt en vecka utav skola så börjar förkylningen knacka på. halsen värker, snoret rinner och ögon klibbar igen, mys. Men jag ska till skolan imorgon ändå, vill inte missa de första lektionerna på året med nya lärare osv.

För övrigt så har jag blivit helt obsessed med att sticka. Började i förmiddags på syslöjen och jag kan verkligen inte sluta! helt galet, haha. Men någon gång måste man sluta, så nu ska här packas inför imorgon och sedan väntar sängen på mig, ååh så skönt.

...

Jämnt

Det man får höra är vad snygg och smal du blivit. Smal och Snygg, Snygg och Smal. Har samma innerbörd för denna jord, snygg och smal, samma sak.

...

Uppe med Tuppen

Vaknade klockan sju imorse, bara för att jag har sovmorgon till 09.50 liksom. Eftersom att jag ändå inte kunde somna om så kände jag mig tillräckligt hurtig till att jogga lite grann och köra lite yoga efteråt. Älskar att röra på sig innan frukost och sedan bara sitta och njuta i lugn och ro av sin frukost, det är en sådan underbar start på dagen! Låter klyschigt gör det allt, men sant är det.

Får se vad jag lyckas hitta på innan jag drar iväg till skolan, godmorgon!
...

Inbäddad

Efter att ha avslutat ett lite improviserat yogapass så väntar nu sängen på mig. Som jag längtat efter den!
Sov så sött

...

The Doctor

Kom alldeles nyss hem från ett besök hos min doktor. Kollade blodtryck, tog blodprov och fick lite dåliga nyheter samt en massa pepping. Han var verkligen jättesnäll, men nu så ska jag börja förbereda kvällens middag, kramisar♥

Love you guys
...

Doptåtan




Jag fyllde den med sylt, citronfromage, vaniljkräm, grädde samt hallonsmörkräm och sedan täckte jag denna enorma skapelse i sugarpaste.Dekorerat med figurer i marsipan, mandelmassa, kristyrrosor(som jag gjort själv, syns tyvärr inte på ngn utav bilderna) samt sugarpaste.

Jag gjorde fyra st bilar som jag levererade vid sidan om själva tårtan, så att hon kunde dekorera den som hon ville. Sugarpasten failade lite i ena änden, but hey, för att vara första gången jag gör en sådan här tårta är jag nöjd. Jag hoppas att den nu nydöpta lilla Benjamin fick en helt fantastisk Dopdag och att även han tyckte om tårtan.

Vad jag fick höra efter dopet var att alla hade kommenterat tårtan och tyckt att den varit fruktansvärt god. Det blev fyra bitar över som jag själv fick smaka på, de hade inte fel asså, mumma!
...


The First

Jag måste se över mina sovvanor nu när skolan börjat igen, klockan har redan hunnit bli halv tolv. Jaja, hann med både brödbak, joggingtur samt mys framför TV:n med en körsbärsmilkshake och russin, mumsi! Haha, Sov sött♥

...

Well, yes

Har anmält mig till ett Konfiramtionsläger i Assisi, ska bli så sjukt roligt! Redan i höst bär det av till Italien helt enkelt, då blir det glass, pizza och pasta, haha.



Längtar!
...

Aldrig mer

som en uppföljare på förra inlägget ska jag skriva att ALDRIG MER SURSTRÖMMING! Aldrig. Någonsin. Mår fortfarande illa, bhläk!

Idag är det sista dagen av den fria tiden på Sommarlovet, så idag skall det endast njutas.
Have a Wonderful day you all!
...

Strömming

Till Lunch idag blir det surströmming. Jag har alltid varit oerhört negativ till detta, men man ska ju ha ett öppet sinne och våga prova det mesta.

Har ju aldrig testat, så detta ska bli intressant.
...

Lungt, Lugnare, Landet

Sitter under plasttaket på landet och bara lyssnar på lugnet, jätteskönt. Förut var landet ett riktigt hatobjekt, men nu så är jag helt förälskad i att man bara kan finnas här. Utan allt som får mina tårar att rinna, allt det som alltid stöter på mig hemma.

Det har varit gråmulet i stort sätt hela dagen och natten bestod av regn. Regnet lär snart börja falla igen, känns så, för nu börjar det mullra av åska och vinden tilltar.

...

Morn

Idag blir det mycket jobb. Måste lägga ihop tårtan, färga och kavla sugarpaste, baka kakor och göra de sista marsipanfigurerna helt färdiga.Sedan ska jag leverera tårtan och efter det bär det av till landet med familjen.

Här är en liten Sneak Peak, ni får förhoppningvis se hela kalaset i bilder inom kort.
...

I Should

Här har vi då min nya frisyr, ni får ursäkta min min. Kan inte göra något seriöst längre, haha.
Sov sött!
...

Bake A Cake

Jobbar för fulla muggar med att förbereda en tårta samt ett stort lass med kakor som jag ska leverera till ett dop imorgon. Har gjort 1,5 kg sugarpaste till denna enorma tårta som jag tvekat länge över att den kanske är för liten. Ska baka ca 80-100 kakor, jag har gjort marsipanfigurer i typ en vecka och snart ska den levereras.

Så ni får ursäkta min dåliga update jag haft den senaste tiden, men jag kmr att bättre mig så fort som jag levererat denna leverans.
...

So Many Years

Igår så lovade mamma mig att jag skulle få gå till frissan idag, som jag längtat. Jag orkar inte en ända dag till med detta råttbo till hår.

This is a picture of a good hairday, I promise, it is.

Btw, jag har aldrig varit hos en frisör någonsin. Mamma har alltid klippt mig, så jag är verkligen jättetaggad inför klippningen!

Jag återkommer med resultatet lite senare.
...

Once

Hade en heldag inne i stan med mamma idag. Sushi for lunch, Kebab for dinner and then Ice Cream for dessert, yum!

Vi strosade runt i massa söta butiker och jag använde upp mitt presentkort som jag fick förra helgen.

De 200 kronorna försvann väldigt fort, skulle vilja köpa allt som finns där inne.

Äkta Vaniljsocker, Glycos samt vit hushållsfärg.

Körsbärsessence, Violessence, Bananessence och Hallonessence.

Är riktigt nöjd med dagens inköp, jag är riktigt lyckligt lottad som har en sådan fin mamma som har tid och som vill umgås med mig
...

Free


MumsiMumsi, coffeeee!
...

Ut

Sitter just nu och glufsar i mig min frukost och så fort som den är uppäten samt så fort som mamma kommit hem igen, så ska jag ut på en långpromenad, det var ju så himla längesedan sist.

Så här länge sedan var det.

I eftermiddag så ska jag träffa Amanda inne i stan när hon avslutat sitt dagliga arbetspass, vi får se vad vi hittar på. Såg att Ung08 startade igår, kanske nåt man skulle ta och besöka?
...


One week

Nu rinner tiden då allt för fort iväg, nu är det bara en vecka kvar till Skolstarten. Herregud, vart tog sommaren vägen?

Nu är jag för övrigt hemma i stan igen efter några dagar på landet. Jag har mycket arbete som väntar i veckan samt helgen, så nu blir det ingen tur till stugan på några veckor.
Godmorgon!
...

Här Befinner Jag Mig


...

Till landet igen

ikväll så åker jag till landet ännu en gång, är inte hemma för än på måndag skulle jag tro. Vi har lite jobb att genomföra där nere,samt välkomna några gäster(ska få bjuda på middag igen:) och sedan får vi ju inte glömma bort att det är den årliga Näshultadagen, och den får man ju bara inte missa.

Jag på Prideparaden, med mord i blicken, haha.

Jag har varit dålig med att uppdatera på sistone, jag har mina anledningar. Men anledningen till att jag inte bloggade igår var vädret, nätet och att jag spenderade hela dagen åt att göra eget godis, haha. Jaja, nu måste jag packa och sedan bär det av till landet. Päronen lovade att vi skulle äta ute ikväll på nåt trevligt ställe också, så det ser jag fram emot.
...

Dagen

Idag så åkte pappsen och jag in till stan för att besöka en essensbutik och luncha på något trevligt ställe, vilket var en riktigt trevlig dag tillsammans med min pappa, trots det enorma skyfall som skjöljde över vår stad.

Lunchen åt vi på Boheme Bistro på drottninggatan och maten var riktigt god likaså deras salladsbuffé, riktigt bra tips!

Jag åt en stor kikärtsbiff med quinoasallad samt en stor tallrik med sallad från salladsbuffén, sjukligt gott.

Pappa åt lax med saffransås och typ kokt potatis, lite sparris ser det ut att vara också. Smakade lite av såsen och himmel så god den var.

Sedan så var jag ju och shoppade lite på Stockholms ända essensbutik och där köpte jag dessa små gottisar.

Päronessens, pistageessens samt nougatessens. Så nu blir det allt till och baka lite, kanske hemmagjorda päronbåtar?

På kvällen så drog jag och Amanda ut på en liten joggingtur, åt sedan pannkakor och tillbringade resten av kvällen i soffan. Riktigt mysigt och underbart i rätt sällskap, jag har allt tur som har en sådan fin vän
Nu väntar sängen på mig, sov så sött!
...

mmm

Ska alldeles strax in till stan för att luncha med pappa och köpa essenser i en essensbutik. Den har ju haft sommarstängt nu ett tag, men nu så har de slagit upp sina portar så att jag kan inhandla lite nödvändiga essenser. Tänkte köpa pistage och hasselnötsessens, sedan får vi se om jag finner något mer, hehe.

Lagom randombild

Sedan i eftermiddag så ska jag ut och jogga med en kompis, vi får det hur det går med min halvtaskiga kondition, haha!
...

Sådärja

Har satt en deg för jäsning nu, så jag tänkte ta en liten joggingtur så här på morgonkvisten. Sedan är det frukost som gäller. Hur resten av dagen ser ut vet jag ännu inte, men jag har några ärenden som måste avklaras, så vi synes!


Smile
...

hets

hetshetshetshetsätning.
...

None

Har ni lagt märke till at jag slutat sminka mig? Om inte, så har jag faktiskt det. Helt galet faktiskt, gjorde ju det jämnt förut. Men om jag nu ska se lite snoffsig ut, som min farmor alltid säger, så slänger jag väl på mig en smokey-eye look eller ett par röda läppar.

Så här lycklig är jag idag när det regnar, fullständigt sminkfri.
...

Banana!

Det låg ett par gamla bananer i kylen som jag verkligen inte ville slänga, så varför inte återanvända de och göra en banankaka. sagt och gjort, här är den:

Hihi, den jäste väl kanske lite för mycket i ugnen. Men annars så blev den jättehäftig eftersom att jag smaksatte med de typiska "pepparkakskryddorna" så som ingefära och kanel. Hade i kaffe också, blev jättegott!

Den ser väl som sagt kanske inte så mycket ut för världen, men det är insidan som räknas och denna blev helt genomgräddad och saftig. Perfekt att frysa in också eftersom att vi inte riktigt äter upp hela kakan på en gång.
...

CryCry

Sometimes dying seems like a good option
...

Bridesmaids

Igårkväll så bokade vi biljetter till Bridesmaids till en visning ikväll. Har hört att den ska vara jättebra,IMDB gav den 7,5 och det är riktigt bra. Så jag är nog lite mer än taggad om jag ska vara ärlig, sedan blir det ju godis till också och det är nog en 10 av IMDB skulle jag tro, om inte mer.

...

The Parade

Vilken dag detta har varit. Pappa och jag åkte in till Zinken ngn gång runt 10-halv 11-tiden och stod där och umgicks med de vi skulle gå paraden med. Vi åt typ mackor och när klockan slagit sisdär 13.40 så var det dags för oss att börja gå mot Sergels Torg.

Det var verkligen en underbar känsla att gå med i paraden, för all den glädje man möttes av var så himla fantastisk! Pride är verkligen bara ren glädje, så himla härligt! Det förblir ett minne för livet det vill jag lova. När vi väl "kommit i mål" så skulle pappa jobba i ett tält inne i Kungsträdgården, så jag strosade väl omkring där i några timmar under tiden som han snackade med folk. Vi åt iaf en middag på Nybrogrillen bestående av varsin utsökt tunnbrödrulle och sedan en glass till efterätt innan vi begav oss mot gamla stan för att ta tunnelbanan hem igen.


Gick med UNIONEN eftersom att det är där min lilla pappa jobbar:)

Här har vi då lilla jag utrustad med allt man kan behöva. Synd att jag inte klädde ut mig på nåt coolt sätt eller iaf sminkade mig någorlunda häpnadsväckande, det får bli nästa år. Då fan, då ska ni få se på grejjor!
...

Sometimes

Sometimes, I just wonder why?
Why me and why so extreme?

it's so weird this world we live in.
...

Pride!

Nu är jag påklädd, taggad och mätt, så nu är det Kungsan nästa! Hihi, festivaler är alltid mysigt tycker jag. Eftersom att jag var där och tjuvkikade lite igår så vet jag att de har jättegott godis där, haha. Typiskt mig.

Miss moi idag, jag blir alltid så...intressant på bild.
Nä, men nu måste jag skynda mig innan tuben hinner åka, ses.
...

Today is Today

Idag blir det Pride för fulla muggar samt Singstar. Trevlig blandning tycker jag, med lite tur kanske det blir kebab till lunch också,mumsi!

HappyHappy, hehe.

Hur ska ni spendera er dag?
...

Ouff

Teatern var verkligen jättebra! Lite seg i början, men när det gått en liten stund så blev den verkligen helt fantastisk. Ett riktigt bra tips för alla er som har lust att se en genomtänkt och rolig uppsättning på Statsteatern.

Något som vi insåg när vi kom dit vara att vi fick sitta i mitten på första parkett. Inte allra längst fram, utan precis där, de allra bästa platserna är. Ibland är man allt bra bortskämd. Sedan så visade det sig att det var Nypremiär också, som grädde på moset liksom, inte mig emot.

En liten "dagens-outfit-bild", hehe.

Jag var inne på Pride i typ en halvtimme också, men jag ska ju dit imorgon också och spendera min dag där bland folkmassorna. Sedan när jag skulle försöka fixa middag inne på ICA så sprang jag på AnaGina, fick värsta Starstruck och blev helt stum, haha.
...

Teater Ikväll

Jag har fått två st teaterbiljetter till Djungelboken på Stadsteatern ikväll, föreställningen börjar först 19.00, så jag har inte bråttom direkt. Vet ännu inte vem jag ska gå med, de flesta kompisar är ju bortresta, så brorsan kanske har lusta att hänga med?

Det är en modern tolkning av Djungelboken och den har fått jättebra kritik, så jag är taggad. Hoppas på en riktigt upplevelserik kväll.

Jag är dock ganska så säker på att den inte slår Lejonkungen som jag såg i våras på Lyceum Theatre i London, för den var så fruktansvärt bra så att jag satt där med gåshud under hela första numret, gosh vilka minnen!
...

Picknick

Jag har precis packat färdigt picknick-korgen, så nu så ska jag och mina söta päron ut med båten och hitta någon trevlig strand eller gräsplätt. Ha en trevlig dag i solen mina kära♥

...

Den 3:e

Idag är det den 3:e Augusti och ikväll så beger vi oss hem mot Stockholm igen. Det är ju Pride, jag har teaterbiljetter och päronen ska börja jobba. Ska bli skönt faktiskt med lite stockholmsluft, men jag måste erkänna att jag förälskat mig i landet lite granna så här efter nästan en hel sommar av bärplockning och glassätande.

Skitig kvalité
Mitt turnummer är för övrigt 3, så med lite tur, så har jag lite flyt idag.
...

Fall

Kan inte de här plaggen komma ut i butik nu, snällasnällasnälla H&M!


FatFatFat


...


2:a Augusti

Idag som ryktas det om att familjen och jag ska åka iväg till Torshälla Golfresturang och äta raggmunk eller poscherad fisk, och det låter ju inte helt dumt. Raggmunk var ju länge sedan man åt faktiskt, detsutom så mättar det väldigt bra.

På tal om mat(känns som om allt kretsar kring det..?)så gjorde jag en Gazpacho igårkväll som har fått stå över natten och gotta till sig samt ge ifrån sig mer smak, så det blir kvällens middag. Gazpacho är en spansk grönsakssoppa som serveras iskall, typisk sommarmat enligt mig.

Happytimes, godmorgon för övrigt!
...

Nya Utstansare


Inhandlade dessa små sötisar när jag var på Taxinge slott, visst är de söta? Jag lär nog få väldigt stor användning av de och får jag inte det, då tänker jag åtminstonde sitta och titta på dem medans mina tankar vandrar kring hur bedårande söta dem är.
...

PRIDE

På fredag så ska jag besöka Pridefestivalen tillsammans med min pappa som ska jobba med det hela på något sätt, så jag tänkte hänga på. Tänkte vara där på lördagen också och gå själva paraden, är lite taggad faktiskt. Jag har ju aldrig deltagit i något Pridefirande förut, men någon gång ska vara den första!

Någon annan som också ska vara där?
...

RSS 2.0