Uppe med Tuppen



Åre

Imorgonbitti går tåget från Centralen till Åre som vi ska med, om nu inte vädret skulle säga något annat vill säga. Så idag måste jag packa, packa och packa. Och packa.
Puss!

Planerna

Godmorgon!
Idag så ska jag ut och trängas bland galna människor i mellandagsrean. Jag ska även vinka av mormor eftersom att hon ska åka hem idag.
Sedan så kommer Amanda förbi ikväll också, en riktigt trevlig dag om man bortser från att mormor ska åka hem. Nu är det duschen nästa och sedan väntar frukosten på mig.

Frukost!

Dagmar

Herregud så det blåser.

Var bara tvungen att förmedla det, känner jag.

The girl with the dragon tattoo

Jag fick även presentkort på SF samt pengar, så idag så ska vi iväg och se The Girl With The Dragon Tattoo.
God fortsättning!

Julaftonen


I den absolut sista lukan så fanns det... en trisslott! I had no idea! Haha, nitlott igen.

Julbordet, btw så var jag i kyrkan på morgonen och medverkade i julspelet som kör. Det var verkligen hur mysigt som helst, dock så höll jag på att dö av rökelsen, luktar liksom lite...pikant.

Lax och grönsaker, sparris och broccoli är nog något bland det godaste som finns.

Julbordets absoluta måste, sillsalladen! Så här ska den se ut, uppstjälpt på ett fat och dekorerad med spritsad grädde.

Så här såg jag ut.

Mina julklappar. Mörk choklad, mössa med päls, doftljus och jättejättefina hårprodukter från mormor.

En till julklapp som jag fick, chailattepulver♥

Spotify Premium i 6 månader, tack farmor!

Vattentäta skor, önskade mig egentligen röda pumps, men man får nöja sig med det man får, haha♥
Sedan så fick jag ju ett helt nytt rum i julklapp av min storebror, som han och jag renoverade om tillsammans, köpte nya möbler, bytte golv, målade om osv. Världens finaste bror har jag nog allt.

Chailatte med grädde, min egna fruktkaka som jag gjorde för en vecka sedan och en pepparkaka. Sedan åt jag väl typ ett kilo choklad, några portioner gröt , massa prinskorv och sillsallad, men det ska man faktiskt göra på jul.

Go'Jul alle'samm'en!


Christmas Eve

GOD JUL!

Dagen i bilder

Har hänt mycket idag och jag har varit så duktig så och fotat massor, varsågoda!


Lucka nr 23, i den befann sig...

...En trisslott! Who would have guessed? Självklart vann jag inget, men roligt är det att få skrapa.

Jag tog fram julstrumpan, hoppas på en julklapp i natt, en tidning och en mandarin kanske? Det får man ju liksom bara inte i julstrumpan varje år, speciellt då jag INTE var med och valde tidning.

Pyntade pepparkakor till hallen.

Jag gjorde en blomsteruppsättning som ska få sällskap av både Janssons Frestelse, sillsallad och annat gott.


Pyntade i hallen.

Jag slog in julklappar.

Tog in julgranen, på den alldeles nyfunna julgransmattan som jag hittade på vinden, strök den även innan den intog sin rätta plats under julgransfoten.

Jag pyntade den.

Jag la dit mina julklappar som jag ska ge bort imorgon, 14 st är inte dåligt. En julklapp representerar ett år av mitt liv, så ett tack för varje år till mina nära och kära helt enkelt.

Julskinkan

Janssons Frestelse

Mamma gör saffransbiscotti.

Nu är det bara julgröten, glöggbesök hos farmor, ta upp grejor på vinden, byta lakan och ätandet av julskinkan kvar! Yes, imorgon är det julspels konsert som jag ska medverka i, jullunchen, tomten, pappas tomtejobb som jag hjälpt till med, julklappar och mitt godisförbud upphör!

God Jul mina kära vänner!


Julstök

Dan före doppare dan, den mest traffikerade dagen på hela året och även kallad den 23:e december.

Idag så har jag helt fruktansvärt mycket saker att göra, jag började redan igår med sysslorna så att det inte skulle bli alldeles för mycket idag. Jag har inte bloggat på ett tag och det ha sina anledningar(tidsbrist..)

Detta gjorde jag alltså igår, så att ni kommer ikapp mitt liv, haha.

Jag satte nejlikor i en apelsin i hallen, mycket, mycket tidskrävande,speciellt då jag bara gjorde EN.

Jag gjorde min egna klassiska sill. Fick panik då jag insåg att vi inte hade någon dill hemma, men brorsan som är en ängel traskade iväg för att köpa dill och även lingonsylt samt rödbetssallad, då de också tagit slut.

Hängde upp krans på dörren, en kotte lossnade dock, därav den rödsilvriga ytan till vänster.
Såg mycket söt ut.

Jag gjorde en ljuslykta utav mitt pepparkaksdass och ställde den i hallen.

Baksidan utav mitt pepparkaksdass.

Jag skar "potatis-strips" till en Janssons Frestelse, tog mig ca 2½ timmar, phuu. Det är inte lätt att göra ett julbord, by your self.

Jag skar tiny, tiny little squares av kokt kall potatis och äpplen, detta är grunden till farmors "världsberömda" sillsallad. Detsutom så gör jag dubbel sats, eftersom att mammas kompis vill ha en sillsallad till Julafton, man får inte ligga på latsidan om man ska laga mat.

Jag hängde upp min luciakrans som juldekoration brevid min soffa i mitt rum, blev jättesött.

Ja, det var gårdagen. Idag blir det ÄNNU mer jobb vill jag lova.
Julskinka, julgröt, sillsallad, julklappar, ta in julgranen, gå upp på vinden, pynta julgranen, ta fram julstrumpan, städa, mormor kommer, byta lakan, träna inför konserten imorgon, pynta i hallen, farmor kommer, jogga och sedan ska man se glad ut och kunna vara trevlig mot andra. Nej hujedamig, detta blir en dag gjord av stress.



För Mitt Eget Bästa

Jag måste sova nu, verkligen ,sova nu. Jag har sovit ca 5-6 timmar/natt de senaste 2 månaderna och jag vet att min kropp snart kommer att reagera på det. Men jag tycker om att vara uppe sent och gå upp tidigt, men det går ju liksom inte att kombinera de två, vilket jag gör.
♥♥
Äsch, nu måste jag lägga mig, sov sött mina kära.


Jullov!

Firade ledigheten med några härliga människor, god lunch, mycket skratt och mååånga kramar, helt underbart alltså.
Senare på kvällen var det körrep med godisbuffé, till middag blev det mumsig thaimat, var sjukt länge sedan. Och nu, en paketinslagning och joggingtur senare så ska jag titta på film med brodern,Vi ses!


Löööve

Röda läppar, svart klänning, höga sockor samt grå strumpbyxor bär jag idag, nu bär det av till sista skoldagen för det här året.
God Jul och vi synes.



Den 21:a December

10 Juni, 2011


Bortskämd

jag förtjänar inga gåvor, så förjävlig och elak som jag är.


Konsten Att Klaga

Sista skoldagen för året avklarad, imorgon blir det avslutning med fika samt att jag får se mina första betyg. Kommer nog att sakna alla under lovet, men hallå? Jullov är jullov och betyder ledighet och frihet.


Angående rubriken, jag failade så hårt alldeles nyss då jag skulle göra Min "berömda" Blåbärsmarmelad. Pektinet var slut, men syltsocker fanns det allt. Så jag ersatte ALLT socker med syltsocker och nu står jag här med en så kallad julklapp som ser ut som grynig blåbärgelé, hård som sten.
Typiskt.

Men, men, Man måste väl misslyckas för att någon gång lyckas, antar jag..


4 Dagar Kvar!

Haha, är taggad inför jul. Inte hänt på åratal att jag gjort, nu haar det ju till och med snöat, mormor OCH farmor kommer hit på julafton samt att det luktar pepparkakor överallt. Det är allt som krävs för att min julstämning skall vara på topp.

Söta farmor på julafton förra året, ni bara måste älska den rosa enhörningen.


Beslutsångest

Vilket skal ska jag ta? Åååh, jag hatar denna förbaskade beslutsångest. Snälla någon, hjälp mig med mina i-landsproblem.


Årets Julkort

I vår familj så gör vi alltid ett personligt julkort, där jag ritar något "julaktigt" och sedan så klistrar vi in våra ansikten på bilden, scannar in och skickar som konkreta julkort via postens hemsida.

Nu är årets julkort skickade och så här blev det.
Det blir lite roligare när man får ett personligare kort än om man får ett färdigköpt med en tomte på. Nu ska jag fortsätta med julstöket, vi synes.


4:e advent

Tänk att det knappt är 6 dagar kvar till jul, helt ofattbart att tiden rinner iväg med en sådan fart.

Jag gjorde ett nytt litet pepparkakshus och två st granar. Ett dass bara, men visst blev det fint för att vara ihopslängt på kort tid?


Finaste

Jag har haft en helt underbar kväll tillsammans med Amanda. Vi bytte julklappar, gjorde praliner, dansade like mad, åt middag, såg  på Ensam hemma 3, skrev julrim, pratade och tindrade ut mot nysnön som nu svept in hela stockholm i ett täcke utav glittriga snökristaller. Åååh, en helt fantastisk kväll, det har jag verkligen haft!

Jag fick även en förtidsjulklapp och en efterskottspresent som jag bara älskar mer än något annat!


Diorsmink, hur fin kompis har jag egentligen. Jag hade blivit precis lika glad för en kram, men när någon tänkt till lite extra så blir man ännu lite varmare inombords.

Nu ska jag öppna min bok och sedan slumra in sött, nu känns det verkligen som att julen är på väg, jag har inte varit taggad inför julen på evigheter, men nu, nu så känns det äntligen som att det blir en sådan där förväntansfull jul, precis som när man fyllt sin 5 vintrar. Underbart.


iZettle

Mamma fick sin iZettledosa igår och jag måste bara säga att det är så häftigt att det går att betala med kort via iPhonen nu. Detsutom så finns det bara för svenskar än så länge, eftersom att det var vi som utvecklade idèn till den här färdiga produkten , lite roligt.


Under Pressure

I'm the girl who cries herself to sleep, just let me be, but please, just come and hold me close.
back to where we started, life isn't easy to live and so is my struggle.

sleep tight you pathetic world who is so unfair to all the living creatures.


En Stroke

Han dör väl inte, det är inte rättvist om han skulle.
För snäll, alldeles för snäll. Om han dör nu, då tror jag inte på någon Gud, för Gud skulle väl aldrig straffa den människa som är för snäll? inte så grovt i alla fall. Nä, fy fan.

I väntan på besked.


Scrooge

Godmorgon mina vänner! Jag har, hurtigt nog, bestämt mig för att lyckas läsa den gamla klassikern "A Christmas Carol" från början till slut, på orginalspråk samt innan klockan 23.59 den 23: e december. Om jag lyckas återstår att se, men hittills så tycker jag att den är väldigt roande på något vis.



Givetvis så läser jag via iPhonen, riktigt bra tips för de som har iBooks.


Christmas gift


är nu färdig med min storebrors mössa. Det tog sin lilla tid att sticka och göra bollen, men nu är den paketerad till oigenkänlighet i sitt omslagspapper, blev jättenöjd.

Så där blev den, nice huh? Hoppas att han blir glad över den, annars lär jag väl gråta floder efter allt det arbete jag lagt ned på den, haha.


No offence

jag kom bara och tänka på alla norrmän, här i Sverige bakar vi våra kakor med smör.

Just saying


Haha, ooO



Lucka 12


Gårdagens lucka minsan, vad innehöll den må tro?

En marabou Daim! Uppäten och försvunnen är den redan, men turligt nog, så innehöll dagens lucka en Geisha(chokladen Geisha alltså), så jag har det bra alltid.


Luciatrall

Skulle ha lussat på ålderdomshem runt omkkring här i trakten, men jag och min körledare kom fram till att jag inte skulle kunna klara av det, med min förbaskade förkylning som inte vill släppa. Så det är väldigt tråkigt.

Men fira Lucia kan man ju få göra ändå, så krans på huvudet är ju ett litet hopp som lyser i denna gråa värld.

Smile!


Osams Bråk Osams

Jag vill inte mista min bästa vän, men jag gjorde precis det.
I ensamhet.


Inte bra alls

fy


I skafferiet

Imorse kunde jag knappt prata, så jag letade förgäves efter en god tesort i skafferiet, då fann jag denna, världens absolut mest underbaraste te.

 


3:e Advent

Gick inte på konfan idag då jag vaknade upp med halsont och igenklistrade ögon, så det var ju olyckligt eftersom att jag skulle ha Luciakonsert på kvällen.

Så jag ägnade min dag åt plugg, var på Vintervikens julmarknad och åt en riktigt god lunch tillsammans med hela familjen på det stora cafét som ligger där intill Alfred Nobels gamla exprimentmarker.

Åt en Salami o brie macka och en kopp svvart chaitee, hur gott som helst! Nästan så att man skulle ha frågat om brödreceptet.

I Vinterviken som sagt.

Det fanns mycket möbler där, notera fanns.

Sedan framåt eftermiddagens slut så tog jag mig till kyrkan för att sjunga upp och jag lyckades ta mig igenom min första Luciakonsert, ååh så roligt det var!

Bild från 3:e och sista akten.

Nu ska här sovas, jag har haft en riktigt mysig dag tillsammans med familjen, lilla mormor åker ju hem imorgonbitti, så detta var sista dagen med henne innan jul. Sov gott mina fina!


To Mum

Min mamma tillbringade hela sin födelsedag åt att kräkas, sova och ha ont, inte så kul. Så hon kunde inte äta av mina presenter, då jag fick göra den middag hon tänkt sig och med de önskemål som hon hade. Fransyska lad i saltlake, med svampsås, diverse grönsaker, lingon och potatis. Till efterrätt en Schwardswaldtårta med frukt och smak Cointreau, gott blev det allt.

Tårtan, jag rev även över lite choklad när jag ändå var igång. Bottnarna är gjorda på hasselnötter och äggvita samt socker då då.

Här kommer då de "egentliga" och "planerade" presenterna.

En fruktkaka som jag gjorde i onsdags för att vara lagom till igår, hon älskar nämligen fruktkaka.

Dålig bild, men detta är då en handsydd påspåse som jag arbetat ihop på två dagar med hjälp av en gnutta stress. Men i slutändan så blev den faktiskt väldigt välgjord och fin, gjord med kärlek helt enkelt.

Tired

jag är så här ‹———————————————————› trött.

Lagom Typiskt

världens bästa mamma har spytt hela dagen och ligger nu och sover, vi som skulle fira hennes födelsedag idag. Hoppas hon mår bättre till kvällen, för nu har jag stått och slavat bland grytorna för att få ihop en 3-rätters middag åt 6 personer hela eftermiddagen.Jag har även lyckats sy ihop en present till henne.

, snälla, låt henne bli frisk så att jag inte arbetat mitt arbete förgäves.Amen.

Jag på Skensen för precis en vecka sedan.


Dansa sig bort

Jag har helt glömt bort att jag i torsdags hade min dansuppvisning och för att ha tränat 1 gång var 3:e vecka i ett halvår så blev jag väldigt nöjd.

Hehe, jag är längst till vänster i den mycket oranga kjolen. Vår lilla grupp på bara 6 personer hade temat Grease, så vi sjöng och dansade till We Go Together, det var väldigt, väldigt roligt!


10:e luckan


Vad befinner sig bakom dagens lucka i min kalender?

En Triss-lott såklart! Denna gång en med vinst, 50 kr är inte dåligt inte!


Jag hann aldrig med att blogga om gårdagens lucköppning, men bakom det gröna filttyget befann sig...

Ett tredje batteridrivet stearinljus! Bara ett till nu så kan jag få skapa min efterlängtade adventsljusstake.


10 December

Nobeldagen, Skruttan fyller år och vi ska fira min mammas födelsedag idag, så nog är det allt en speciell dag som väntar.

Mormor kom hit igår och på kvällen så traskade vi iväg mot Kungliga Operan för att se La Traviata. De sjöng väldigt bra och den blev bara bättre ju närmare slutet man kom, andra akten var verkligen superb.




Love on Top



Fullt upp

Idag blir det mycket på en gång. Teknikredovisning, sjukhusmöte, mormor kommer hit, NO-prov oh på kvällen blir det en hel kväll med opera.

Jag fick ju det i födelsedagspresent, att heeela familjen inklusive mormor ska gå och se den, alla tillsammans. Vad ska man ha på sig? Minkpäls och långklänning?? stora i-landsproblem.


Snöstorm på ingång

Jag såg att det ska bli ett riktigt busväder imorgon med håra vindar och massa snö. Jag är faktiskt väldigt glad över detta, det är ju inte jul förrän vädret börjat bli riktigt jävligt.

Mysigt


Min nystickade tröja är bara hur varm som helst och jag är helt kär i den! Skräddarsytt som sagt, det är inte alltid man får den lyxen. Jag borde helt klart sticka oftare.


Mödan värd

Äntligen så är min töja färdig! mamma avslutade precis sista maskan på mudden och nu är den färdig. Är väldigt nöjd med vårat arbete som vi gjort tillsammans.

Aja, jag gjorde baksidan och en ärm, medan mamma gjorde framsidan och den andra ärmen. Är faktiskt lite stolt över att vi faktiskt lyckades få den färdig.

Det är inte varje dag man får skräddarsydda kläder.


7 December

Lucka nummer sju idag då, vad kan finnas bakom den?

trumvirvel...

Ett batteridrivet stearinljus med extra batteri idag igen, får jag två till så kan jag bygga min egen adventsljusstake! Låt oss hoppas på det.


Breakfast

Yummy!


Bara jag som följer?




God Jul i Stugan


När jag vaknade imorse så hade snön lagt sig över gatorna som ett tunt, tunt täcke av snö. Lite mer julkänsla får man nog allt av att se snön ligga och tindra, men när det kommit mer än 10 cm snö, det är först då man vet att det börjar lacka mot jul.


6 December

Vad befann sig bakom denna dags lucka då?


Ett batteridrivet stearinljus! Mina föräldrar, nej ursäkta, tomten, känner verkligen mig och vet att jag tycker om ljus. Så hur praktiskt är inte detta?


Det Snöar!


Kör ftw!

Idag så har miss moi extra långt körrep inför Luciakonserten som är nu på söndag. Så nu måste jag slänga i mig lite mat innan jag ger mig av till kören, ciao!

5 nitlotten på 5 dagar, inte bra, inte bra...


iCard

Idag kom mitt och min storebrors julkort på posten, som vi beställt via iCard på vår padda.

Spännande! Jag blev väldigt förvånad över hur personligt det faktiskt är. Vi har ju "ritat och bestämt" hur vi vill ha det och det blev exakt så som vi sagt.


" Vi önskar oss en vit och galen jul, med klappar och härliga timmar i våra arbetsskjul. Bland skinka och granar, sillsallad och långa nätter då man lanar. Många timmar begravd i Alladdinasken, äter ännu mer och hoppas på att det ska vara smasken, fulla som svin i midvinernatten, myser vi in oss med lussekatten. Och nog är tomten nöjd, när vi tillsammans sätter våra glas i höjd, ler och skrattar åt livet, kramar varandra och vet att vi inte tar varann för givet.
GOD JUL
"
Jag är väldigt nöjd med det lilla rim jag lyckades knåpa ihop helt själv,*stolt*.

God jul på er galna Frykisar!


orange colored sky



A Very Gaga Holiday


Stolt Plugghäst



Har äntligen fått hem mina skolkläder, en jättskön munkjacka och ett par mjukisbyxor. Stolt pluggis är jag nog allt.


Dagen i bilder

Vi började som sagt dagen med en underbar familjefrukost och jag uppvaktades med en födelsedagspresent, som var..:

Jag ska på opera nästa fredag! Blev fruktansvärt förvånad, då detta var något jag inte önskat eller ens tänkt mig. Men opera är alltid trevligt, så glad kan inte beskriva mina känslor helt rättvist, haha!

Det ska bli riktigt roligt, hela familjen, inklusive mormor som kommer upp till stockholm för att titta tillsammans med oss.

Away we go to Skansen! Det var sjukt mycket folk och riktigt rått väder, svinkallt. Men inte gjorde det något för vi hade väldigt roligt ändå. Vi åt världens godaste lunch, en tunnbrödsrulle med potatismos, renskav, hjortronsylt och craime fraiche! Jättejättegott var det, mumsi!



På kvällen så bjöd vi över farmor, åt en jättegod middag och till efterrätt hade jag gjort en fruktsallad som var riktigt god faktiskt. Är så hImlaa trött på tårta och tyckte det var lite för orginellt, så fruktsallad med punchgrädde fick det bli istället.

Av farmor så fick jag då följande

En jättesöt blomma som glittrar fint när ljuset smyger sig på.

En 88 palette med matta färger!
Sedan så avslutade vi kvällen med att dricka varm choklad och titta på Pettson och Findus, haha. Ibland undrar jag om jag någonsin kommer att växa upp.

I det stora hela så är jag väldigt nöjd och är bara lycklig över att de uppmärksammade mig idag. Inte för att tala om alla de gratulationer som jag fått via sms, facebook och brev, helt sjukt hur många det är som grattat!
Nu ska jag sova som en liten gris, har lust att bara somna in för evigt, är så himla trött.
God natt!

PlanS

Idag var det 14 år sedan jag föddes, den 3:e december, en stormig vinternatt med snövirvlar i massor. Idag så finns endast barmark och löv, men jag är minst lika glad för det.

Jag väckdes av hela min familj imorse, inklusive kaninen. De hade dukat upp en jättestor familjefrukost med allt från hemmagjord risgrynsgröt, havregrynsgröt,  ägg. bröd och alla möjliga pålägg och syltor. Jättemysigt!

Presenter och liknande får ni en rapport om ikväll, men nu så ska vi hela familjen iväg till Skansens Julmarknad, som jag önskat mg, en familjedag helt enkelt!

Officiell Fjortis


Grattis, grattis!


Man har inte rätt att vara elak mot sig själv




Vykort från Mormor





2 December

En trisslott fanns det även bakom dagens lucka. Nitlott som vanligt, men det är ju själva skrapandet som är roligast, eller hur?


Teknik:Check

Har ägnat hela min eftermiddag åt teknikplugg och jag är äntligen färdig, ska bara skriva ut och sedan behöver jag inte ens titta på dessa fasansfulla papper igen, ååh så skönt. Så nu ska jag bara njuta av att det faktiskt är fredag.


Lucka no.1

Vad befann sig bakom dagens lucka nu då?


En trisslott!
Jag älskar verkligen trisslotter, även då jag inte vinner(som ni kan se ovanför så vann jag inte den här gången heller), de är ena riktiga glädjepridare!
Då är det bara att vänta på lucka no.2 nu helt enkelt.

1 december

Kom nyss hem gåendes genom den enorma blåsten, jag är förvånad över att jag lyckades ta mig hem genom detta oväder av vindar. Trevlig dag i skolan, pannkakor till lunch fast sylt blev det ingen eftersom att någon hittade en larv i jordgubbsylten så de var tvungna att slänga alla de 80 kilona, lite tråkigt.

För övrigt så var det riktigt trevligt, men nu blir det plugg och senare dans. Vi skulle ha sålt bullar i eftermiddag till klasskassan, men det krockade för oss alla och jag hade nog inte velat stå ute i den här orkanen.


Önskelistan 2011

Jag har länge filat på vad jag vill ha i julklapp och nu har jag äntligen lyckats knåpa ihop en önskelista med fövånadsvärt mycket saker i faktiskt, så alla föräldrar är välkomna att ta notiser.


RSS 2.0