Valborg

Idag är det valborgsmässoafton(långt ord)och jag firar på landet i år med familjen. Vi ska åka till Linköping under dagen för att besöka mormor på sjukhuset ocj kanske köpa en motorcykel. Sedan blir det en mysig kväll farmför brasan i Svalboviken med varmkorv och sockerkaka, dock inte tillsammans.Hehe^^

ej min bild
...

Falukorv med vänner

Nämen hallå!
Skoldagen var lång, men den är förbi nu och nu väntarhelgen på mig. Jag gjorde falukorv med diverse grönsaker och keso som jag hittade i kylen till middag, blev förvånansvärt gott! Nu ska jag packa eftersom att jag nyss fick reda på att familjen ska iväg till landet nu ikväll. Valborg på landet i år, hihi.

Det finns ingen tid att förlora, trevlig helg!

...

Run to the hills


Hallå!
Idag hade vi vår "joggingslektion"(löpning i terräng med andra ord..) på idrotten, vilket vi har typ 1 gång per termin och tro mig, det räcker. Men jag måste säga att jag lyckades ändå jogga de där 3 km på en helt okej tid för att vara förkyld. Så jag är stolt, hihi. Engelskaprov efter det också, som pricken över i. Gick jättebra, så det har  väl varit en rätt så schysst dag ändå.

Det blev sill och potatis till middag, enkelt, somrigt och gott! Nu är det pluggpluggplugg som väntar, ses.

Vill ha!!!Snälla, snälla, snälla Sverige, varför kan ni inte köpa in starbucks så att det finns överallt i hela Sverige?Ååh...
...

Vill ut, bort.


Skiter i om du säger att det inte löser sig.
Allt löser sig.

Ge det lite tid och du ska se att allt kommer lösa sig.
Jag kommer alltid finnas där för att stötta, det som familjemedlemmar är till för.
Älskar dig, glöm inte det.
...


Back

Mormor ligger på akuten, svår lunginflammation,75 år.
Säger sig själv,
är rädd.
...

Till skolan

Away we go
...

matt

Sista lektionen idag var rena rama tortyren, jag har inte varitså trött på evigheter. Ville bara hem och dricka hinkvis med kaffe och få en massa sockerkickar. Vilket jag gjorde, så fort som jag lyckats släpa mig hem ifrån skolan. Sedan var det stress iväg till kören, är lite förkyld så det gick väl inte så jättebra..

Sedan så har vår ugn gått sönder, så det var lite matkris där ett tag. Men jag gjorde typ enchilias(om det nu heter så..?minns ej), aja, det är iaf typ en slags tomatröra med mängder av olika grönsaker och kryddor inrullade i tortillabröd. Gick ned och gräddade de i farmors ugn, tur att vi inte bara har en ugn här i huset. Blev jättegott med guaccamole(stavning?) och körsbärstomater:)

Random bild från Londonresan.

Nä, nu har jag joggat 30 minuter så jag ska hoppa in i duschen, dricka te och gå och lägga mig.
Sov gott!
Fyi, vår diskmaskin har också gått sönder+spisen.Hela jorden går under, pappa lovade mig kebab t middag imorgon.

He better hold that promise.
...

Grattis gumman!

Hallå, hallå!
Påskmiddagen gick finfint och farmor var som en lysande ros, vilket hon alltid är, hihi. Aja, sedan gjorde jag färdigt min present till Mikaela som fyller år imorgon. Jag kom dock inte på ngn särskilt bra tid imorgon att ge den till henne, så jag gjorde det nu ikväll istället. Detta hade jag pysslat med under dagen:
tadaaa! Hon blev jätteglad, gul och med en elefant, så som hon vill ha det. Gjorde allting själv,*stolt*.
Sedan så pratade vi typ konstant i 3 timmar och drack te, gick inte hem förän halv tio. Min fina vän♥

Grattis på födelsedagen och ha det så underbart du kan imorgon!

Klippet

ojoj, så skönt. Håret har fått sig ett lite kortare utseénde, ååh. Lägger kanske upp bilder senare ikväll.

farmor kommer iaf hit klockan 15.00, så då blir det påsklunch/middag. Innan dess har jag en massa att stå i ,måste tex ta mig t affären typ...nu. Så jag bloggar lite sanare ikväll, hare gött!

...

Idag blir det Påsk

Tjoho!
Jag har ju varit borta en hel vecka och är nu hemma igen, så jag har inte firat någon påsk. Men eftersom att jag har världens bästa familj så kunde de tänka sig att flytta påskfirandet till idag istället. Aaaw...! Så då blir det påskägg, målning av ägg och påskbord idag. Farmor är till och med på benen igen, så hon ska fira med oss.

Hehe, en liten  tant utanför Tower of London.

Nu blir det frukost och förberedelser, ha en trevlig dag!

England 16/4-23/4 2011


Vi åkte ifrån Linköpings flygplats och den var oooooändligt stor. Så stor så att det här var den ända taxfreen på hela flygplatsen. Tror det fanns typ 2 gates.

I väntan på flyget t Amsterdam så är detta den vy jag såg, mycket folk.

Jag och mormor is having a blast i tunnelbanan t King's Cross. Visste ni att sista stationen på Piccadilly line heter Cockfosters, inte? Var väldigt roligt där ett tag när jag upptäckte det.

Vi bodde på ett litet B&B i centrala London, det fanns inga dubbelrum kvar, så vi fick varsitt. Detta är mitt lilla rum, inte mycket för världen, men det räcker t mig. Hade egen toa också+dusch, så jag klarade mig.

Utsikten från hotellrummet.

Lite mer utsikt från hotellrummet.

Frukost varenda morgon såg ut som ovanstående bild. Ser inte så jättemums ut, men mumsigt var det.

Vi tänkte åka sightseeing bussar på söndagen, men då hade de spärrat av stora delar av London för att London marathon skulle springas.

Jahapp. Ja, så då tänkte vi ta London Eye istället, vilket vi gjorde. Varmt var det också, 20grader+ var det på söndagen.

På väg till London Eye. Innan man fick åka i gondolerna, så skulle man se 4D kortfilm om London eye, var asgrymt! Hehe, gillar 4D, det är ju awesome.

I gondolen i början av resan i hjulet.Mycket i:n.

Utsikt.
Jag har massa utsiktsbilder från London eye, skulle aldrig orka att publicera den massan av bilder.

Efter London eye så gick vi över Themsen och passerade Big Ben. Där så bestämde vi oss för att ta Madame Tussauds(stavning?) samma dag, eftersom att det mesta folket befann sig på gatorna för att se på marathonet.

Lite vimmelbilder från Cocktailpartyt inne på Madame Tussauds, klassig klubb det där, hehe. Julia Roberts ska detta föreställa föresten. Btw, så var det INGEN kö alls in, nada. det var bara att stiga rätt in.

Ingen aning.

Typ Robert Pattinson,jag har en massa bilder massa olika dockor, men de flesta är rätt så sugiga. asså inte dockorna, bilderna.


Bieber                Brittan          Gaga    Beyoncé           The Obama       

Sedan hade vi lite tid över, så då blev det Sherlock Holmes musumet nästa.

Mormor och Watson.

Kommer tillbaka med fler bilder senare, detta var bara den första heldagen i London. Vi åkte ju till Brighton en dag också och utforskade resten av London i fem dagar till.
...

Är barn igen

Härligt att få vara tillbaka på hemmaplan igen, har varit en ganska så jobbig vecka, men rolig, hyffsat. Mormor.
Mormor
....................

Glad Påsk!

Idag är det påskafton, men jag kommer inte hem förrän sent ikväll. Typ runt tolvtiden, så jag måste sova hos mormor inatt och sedan är det först imorgon som mamma och pappa kommer tuffandes med bilen till Linköping för att hämta upp mig och ta med mig till landet där brorsan väntar. Jag trodde att det inte skulle bli någon påsk för mig i år, men familjen är så himla  gulliga så de tänkte flytta lite på det och fira med mig på söndagen istället. Så himla söta♥

Glad påsk!

Trumvirvel

Jomenvisst, i ägget finns det schackrutor! eller fanns....


Riktiga mördegskakor eftersom att farmor har lite problem med tänderna. Hoppas att de smakade gott,pappa borde nog veta,skulle nämligen inte förvåna mig om han smög sig ned till henne och roffade åt sig några stycken.
...

Tidsinställt you know


Kände bara för att dela med mig av en bild på min kaxiga kanin, nej nej, påskhare.
...

Till Dig Farmor

Hello dear!
Det ä ju påsk nu och farmor är inte tillräckligt frisk för att kunna fira påsk med oss i år. Så på fredagskvällen innan jag åkte så bestämde jag mig för att ge henne något. Men då uppstår problemet att hon kommer att vilja ge mig en massa saker tillbaka. Aja, jag bakade iaf lite till henne halv tolv på kvällen och lade i ett ägg och gav de till henne innan jag åkte på lördagmorgon.

Hehe, Ingen tillbaka-kaka tillåten. Men vad kan finnas inuti?

Svaret får du imorgon,hehe.
...

I London

Nu när jag är här i London så ska jag göra London,haha. Nä, men asså, typ Madame tussaudes, London Eye, Big Ben, lite coola museum, hälsa på Freeda Cook(Mormors vännina, ja jag vet, Cook. Ha   Ha), gå på musikal, sightseeing och ja, OXFORD ST! Ett måste,tror jag ska ta en hel dag eller två bara åt det, mohahaha. Mormor kommer hata mig.

Nej, nu väntar London och bacon med ägg, ses!

Love, me.
...

Sticker

"Kom ihåg, du är unik,precis som alla andra."
Hehe
...

På flyget

Nu sitter jag antagligen på flyget påväg mot Amsterdam,byte liksom. Målet är iaf Heathrow airport och att lyckas ta mig till hotellet i London hel och med pengarna kvar i fickan. Jag har gort lite tidsinställda inlägg åt er under veckan, visst är jag snäll? hihi^^

...

En vänlig grönska


Nämen hallå!
Gick upp för en timme sedan så att jag ska kunna packa färdigt det allra sista och för att vara helt säker om jag har allt. Vill inte stå på flygplatsen uten tex mitt pass, hemska tanke. Brorsan skjutsar mig till mormor om 1½ timme, så tid har jag.

Haha, dålig bild. Ska äta frukost nu, ha re gött!
...

Sushi

Hallå där!
Det blev en dag tillsammans med Cirkus Cirkör, vilket var ganska så kul. Fast det som drog ned hela betyget på dagen var tipspromenaden som lärarna arrangerat. Hur hade det tänkt sig att vi skulle kunna gå den långa rutt de tvingat oss att gå. nej fy, men vädret var ju underbart. Men nu är det påsklov och livet leker! hehe, till Linköping imorn och sedan är det vidare mot Great Britain:)


jag gjorde sushi till middag idag på Avorio ris istället för på sushiris, funkade det också. Fast man var tvungen att skölja det jättemycket innan det var färdigt att koka.

Hehe, nä nu ska jag mysa med familjen och packa färdigt det sista.
Trevlig helg!
...
..

Påsklovet står för dörren

Hallå!
Jag börjar 10.15 imorgon(awesome!)fast även solen har sina fläckar, så vi slutar typ 16.00... Vi har nämligen någon cirkus dag med Cirkus Cirkör,typ.But watheva,nu blir det film och en varm kopp te, var jättelängesedan så mysigt värre blir det♥

jag måste verkligen klippa mig snart, har tröttnat lite på mitt jättelånga hår, hehe.

Sov gott!

As if I were the beauty


Jag vill så gärna se Water for elephants, verkar så himla fin. Red Riding Hood står också på listan av "Filmer jag vill se" och Never say never ofc,hehe.






...

Iväg på röntgen

Hur lång tid ska det ta för mig att packa? helt otroligt, är ännu inte färdig... Aja, tänkte göra lasagne till middag enligt mitt egna recept,men det är ingen idé att börja laga nu när ingen är hemma. Mamma och brorsan åkte iväg för att röntga brorsan, då operationen blev inställd igår pga den där bajsläkaren. Men, inga sura miner, de är ju snart hemma:)

Randombild från arkivet. Pappas födelsedagstårta, created by moi.

Måste tillbaka till packandet nu, åååh, så himla svårt att välja kläder!
...

Jag är hemsk

Förlåt mig för allt ont, förlåt mig för allt som tagit skada och förlåt mig för mitt troende att folk blir glada av de spydiga kommentarerna,som jag inte tänker på,de bara blandas in i vardagen. Förlåt mig,snälla. ...

Shower

Nu blir det lite plugg, dusch och förberedanden inför imorgon. Planera, planera, planera. Har massa saker att hinna med, så jag önskar er alla en god natts sömn och god natt mina fina!

Sov Gott!

London

Det ser mörkt ut,väldigt mörkt ut. Mormor, hennes vännina och jag ska ju åka till London på lördag.Mormors vänninas hundvakt kan inte vakta hennes hund och det finns ingen ersättare. Man kan inte boka om biljetten och mormor verkar inte så jätteglad inför den här resan. Chansen är BIGtime stor att hon fegar ur och inte vill åka.
yaay!...
Jag ska packa ändå,men det ser som sagt mörkt ut. Vilket resten utav livet också gör, riktigt mörkt..

please Grandma, be brave, be with me.
...

Fettobarn

Hejsan!
Tillbringade hela eftermiddagen till att plugga, phu. Aja, har precis gjort middag,men det visade sig att brorsan och pappa inte är hemma än. Jahapp, aja, de är ju hemma om typ en kvart ändå. Senare så måste jag verkligen börja packa och planera inför London-resan,inga scouter ikväll betyder det.

Fettobarn
...

23.23


I'm♥♥♥3
You're♥♥2
We're♥1


Today and yesterday

Jag suger verkligen på att blogga nu för tiden. Men,men, var i skolan idag och det var väl inte direkt "superkul"..Men jag led mig ändå igenom dagen och nu sitter jag här. Hade kör i eftermiddags, gick väl sådär, men aja. Jag gjorde så kallad Klassisk husmanskost när jag kom hem,så här blev det:

Det är Pärgröt(nästan som potatismos),rivna morötter, kålrabbi, sugarsnaps, stekt fläsk och riktigt förstklassiga rårörda lingon. Mums!

iigår gjorde jag detta:(ligger efter med min matblogging..)

Kokt potatis, Ugnsstekt lax med citron, ugnsstekta grönsaker(Zuccini, morötter, paprika, purjolök och lite diverse kryddor)och en sås bestående av gräddfil, persilja och rivet citronskal.

Ja, hemma hos mig är det festmiddag varje kväll.Händer ibland att jag bakar något gott också,hehe,stolt.


Jag har sovmorgon imorgon,men jag har lite läxor att ta tag i nu, så sov så sött!
...

Onyttig

Hallå!
Dålig update, men,men. Var ju på hajk i helgen, var inte så superkul direkt... Imorse vaknade jag upp av en riktigt svidande hals och upptäckte att jag knappt kunde prata, så jag har bara legat hemma framför TV:n hela dagen och tjockat till mig. Min brorsa åkte iväg och köpte sorbet till mig, vilket nu ligger i min mage. Ett helt jävla paket har jag tryckt i mig! Tjockisvarning...

Ska hoppa i säng så fort som möjligt,man blir trött av att vara sjuk.
gnäll, ta inte åt dig.
...

Sjöpaviljongen

Hello!
Kom precis hem efter en lång skoldag och tog en cola. Nu måste jag packa det sista till hajken som är i helgen,ska vara  i kåken kl 17.30,hur jag nu ska lyckas hinna med det? Jaja, måste köpa godis också som nödproviant(haha)och hinna äta.

Igår var jag ju och firade en massa saker med familjen på en resturang där maten var jättegod! Jag hade dock set lite mer grönsaker till varmrätten,men äsch, gott var det.

Varmrätten: Bräckt oxfilé mmed persiljestuvad potatis och scharlottenlök inklusive hemmagjord senap.

Favoriten precis på rätt sätt

Efterrätten: Typ jättegoda rabarber med kaksmulor och vaniljglass och lite annat göttis.

Men det är ju klart att man dricker latte till:)
Nu blir det stress

Trevlig helg

23.23


Botvid och Brownies

Hello over there!
Jag kom nyss hem från en eftermiddag hos brorsans kompis, där jag bakat brownies till hans brorsas födelsedag, vilket är idag. Vi gjorde även en marsipantårta och 3 st kladdkakor, hoppas det räcker. Hehe, ikväll så ska jag iväg på middag på någon resturang med hela familjen och farmor. Vi har massor av saker att fira, så jag måste börja göra mig i ordning nu.

Jag umgicks jättemycket med deras underbart söta hund i typ över en timme, haha. Älskar den lilla hunden;)
...

Mätt

ojoj, nu ser jag ut som en fet gris ,haha. Är fullproppad med massa god mat och nu bär det av till scouterna.

Orkade inte klämma i mig hela, men nästan.

Mums!

chokladpraliner ftw!
ses

Cola i glasflaska

Det blev tillslut en riktigt lyxig räkmacka från bakstugan och mamma åkte iväg för att köpa cola i glasflaska till mig, för ska man festa så är det med cola i just glasflaska. Brorsan kör på thaimat för att lindra förkylningen och pappa kommer hem först imorgon.

Jag fick erbjudandet att hjälpa min brorsas kompis med att baka tårtor och bakelser till hans brors födelsedag imorgon och vem säger nej till det? Inte jag i alla fall, så jag ska baka i eftermiddag och som "betalning" skull ejag få gosa med deras hund som jag bara älskar,hehe:)

Nu väntar maten,ses

Växa: Ja .Vuxen: Nej

...

Skam, hat, han, jag


Hello!

Kom just hem från en vanlig skoltidsonsdag och fick reda på att min mamma kommer att fåå ha kvar sitt jobb, yaaayy!! Så detta ska firas ikväll med någon god mat och hon har lovat mig vilken mat jag än önskar. Vad väljer man då? Har ett jätteproblem just nu, antingen typ:
♥Operakällans mat
♥Sushi
♥Thaimat
♥Pizza/kebab
♥Att jag gör en riktig brakmåltid
♥Alla andra maträtter som finns i världen:S

Är det någon som har en god måltid att tipsa om? Snälla berätta för mig, vill ju välja precis rätt måltid nu när jag har chansen!Haha

Sushi kanske, eller..?

Btw, jag fick 34 utav 34 och MVG på mitt svenskaprov, jag är så grym! Haha, *skryt*..
...

STRESS

Hallå!
Hela skoltiden idag hade jag känslan av att jag gått in i väggen,haha, mycket klagande här på sistone. Men sedan fick jag värsta kicken av en viss anledning, så kören gick helt fantastiskt och jag gjorde en jättegod och jättekomplicerad risotto till middag. Stolt, med stora bokstäver;)

Nä nu är det pluggpluggpluggplugg som gäller! Måste även fixa en födelsedags present åt Lydia som fyller år imorgon. Skulle få jättedåligt samvete om jag inte gjorde det då hon gav mig värsta fina prylarna när jag fyllde år.Någon som har en fin idé om vad jag kan ge?
:)
...

AAAAAJJJ!

Det gör så otroligt ont i mitt ben, jag tror att jag gått/sprungit fel eller något så nu svider det som tusan. Jag kan knappt gå, så brutalt ont gör det(haha), nej men helt seriöst. Jaja, ska inte detaljera mitt gnällande mer, får nog prata lite med mamma och ta reda på vad felet är.


På tal om ben, fötter, skor, så hittade jag dessa sötisar för någon vecka sedan. Köpte de dock inte, men visst är de söta? Kanske ska ta och åka in till stan och köpa de, hmmm, vi får se.
sov gott

Det är nästan sorgligt


Hallå!
Åt precis upp sista nöten från min tallrik, jag gjorde nämligen thaigryta till middag idag. Jättegod, dock blev den lite smaklös, så jag tillsatte en massa curry pasta oh ingefära, hehe, mycket bättre.

Mumsigt eller hur?
Pappa var inte närvarande kring middagsbordet i kväll och lär nog inte vara hemma för än om en bra stund. Han lyckades nämligen låsa in sig på toaletten på jobbet och lyckades göra sönder låset. Ja, vad ska man säga, det märks att vi är släkt^^
...

Sovande grisar

nu har jag tagit ett lååååångt skönt bad och bara skämt bort mig själv, så nu är det sängen nästa. Imorgon invigs den nybyggda matsalen i skolan, så jag hoppas, hoppas, hoppas, att de bjuder på något gott för ovanlighetens skull. Haha, tiden rullar på fort så nu ska jag sova. Bloggar mer imorgon, sov gott!

Kladdkaka och Hem till Midgård, borde bli en söndagstradition, hehe.
Best Wishes, Me.
...

Balders Balle

Nu blir det hem till midgård ftw! Jag har bakat en kladdkaka och vispat grädde, så nu fasen ska jag göra söndag, haha.

Städade huset och var ute på en promenad idag också, aja,see U later;)
...

Hög på Livet

Bara du vågar så, då finns allt där framför dig på ett silverfat.Men bara om du vågar.




Sov gott mina små stjärnor

Där det är klart


Ni vet filmen Låt den Rätte komma In? Många har ju vetat att det skulle komma en amrikansk version och att den haft biopremiär runt om i världen redan.Men nu är den här i Sverige och visas på landets alla biografer, den hade premiär igår.Men jag upptäckte att den fanns först idag,haha.

Jag skulle aldrig ens våga mig i närheten av den här filmen om det inte vore för skådespelerskan Chloe Mortez. Hon är en sån grym skådis, så jag blir nästan sugen på att se den här filmen, trots att det är en skräckis. Jag får nog tänka på saken, men den har fått otroligt bra reccensioner så jag skulle nog redan nu kunna rekommendera den, utan att ha sett mer än dess trailer.
...

Smågodis & Thai

Hallå!
Jag har typ inte gjort någonting idag alls, förutom att läsa och se halva Harry Potter. Haha, men det ser ut som att det blir en kväll i soffan med Thaimat och smågodis. Mumsi, nu blir det nog några sidor till i boken,ses.

Krya på dig
...

Tillbaka till Texten

Hej! Min föräldrar åkte imorse till landet, så nu är det bara jag och min jättesjuka broder kvar här hemma. Jag gick dock inte upp för än kvart över tolv och åt en portion gröt till brunch,haha. Sedan dess har allt känts så tyst och lugnt, så jag plockade upp en bok som jag fått av min svenska lärare och nu har jag nog läst i typ 2 timmar. Känns jätteskönt att läsa igen, hade helt glömt bort känslan att läsa en bra bok. Jättebra bok verkligen, men nu ska jag nog fixa lite krubb åt brorsan och sedan så blir det en film tillsammans med honom.

Första uppsatsen jag någonsin lämnat in till min nya svenska lärare, jag fick tillbaka den igår, blev så himla glad att jag gjort ett bra intryck:)
...

1 April 2011

Jag lurade ingen idag,riktigt besviken faktiskt.Haha, nu är det iaf fredag och mamma o pappa drar till landet imorgonbitti, resten av helgen är det bara jag och brorsan som gäller.Haha,han är jätteförkyld,så jag får väl vara hans lilla assistent som går iväg och köper näsdukar och kokar soppa åt honom. Nä, nu är det snart middag, so I better be going, Have a nice evening you!;)wake Steve up...

It actually is
...

RSS 2.0