Krysantemum



En ny liten blomkruka pryder nu mitt skrivbord. Det ser så sterilt och tråkigt ut om jag inte var växtligt liv som sällskap brevid mig.
Jag slängde nämligen blomman som jag fick i början av december igår(jag tröttnade på att den aldrig vissnade, så jag slutade vattna den helt enkelt, jag vet, jag är ond.)och nu så köpte jag en ny som en liten guldkant på min vardag. Slit och släng, haha.

Jag är nog en tant trots allt, ja, det är jag faktiskt.


Den sista Januaridagen för i År

Ska till Helen ikväll för att sjunga, för att lära mig sjunga rättare sagt, lite bättre i alla fall. Sedan blir det ju läxor för hela slanten, men nu måste jag rusa, sångpedagogen väntar!
Kram♥

Middag à la Norrland

Detta är faktiskt en utav mina absoluta favoriträtter, egenkomponerad version utav Skansenfavoriten som åts på min födelsedag förra året. Nostalgi in i det sista!

MMMMmmmmMMMMMmmmm!


Smoothie

Till ett glas
En näve hallon
1 apelsin
1 msk nyponskalsmjöl
ca 1 msk lätt naturell yoghurt(laktosfri)
1 gnutta finmalen kardemumma
1 gnutta äkta vaniljsocker(från essensbutiken i sthlm)

Gör så här:Mixa ihop frukten så att smoothien blir slät. Tillsätt yoghurt & nyponskalsmjöl, mixa. Tillsät de resterande ingredienserna, rör om och njut!


Bloggare

Insperationsbloggar som jag följer, riktiga tips!

Frukostera
- Är en blogg som handlar om frukostar, vilket faller mig i smaken då jag bara ääälskar frukostar. Nya kombinationer varje dag och variation ut i det oändliga!

Suzieq
- Den kvinnliga versionen utav Edward Scissorhands. Hon pysslar, syr och fyndar på secondhand butiker runt om i världen. Reser mycket och är just nu nere i Australien, en jätterolig, personlig och färgglad blogg. Rekommenderas starkt!

Fannylindblad
- Den här tjejen bjuder på helt fantastiska bilder och outfits. Jag började följa hennes blogg hyffsat nyligen, men är nu helt fast. Bilderna är verkligen helt fantastiska!

Egoina och Kenza är ju även stora favoriter och inte minst mina kära vänner.
Har jag glömt någon? säg gärna till och tipsa mig. Jag följer hutlöst många fler bloggar, trust me, men nu blir det lördagsmys med familjen.
Pöss♥

Det kunde ha varit värre...

...och tur är väl det.


Pluggar

När jag pluggar så måste jag få något i mig annars så faller jag ihop. Mina favoriter är alltså idag vid min sida.
Mandelbiskvier, fikon och gojibär!


OKQ8

Brorsan kom precis hem ifrån kvällsskiftet på macken, hemsläpandes på detta. Nu har vi bullar för en bra tid fram över.


Haha, sant.




Min stora kärlek♥


Swim

Kom precis tillbaka från simhallen, blev 50 längder idag faktiskt. Det var inte särskilt mycket folk där idag, men killen på snabbsimmet kunde verkligen bara inte sluta skvätta vatten, haha. Det visade sig lite senare att det var min idrottslärare, så det var bäst att inget säga om mina djupa kallsupar som han åstadkom, haha...

Frihet


Frukosten

Sen update med frukosten, menmen.

Havregrynsgröt med linfrön, lätt naturell yoghurt, hallon, fikon, blodapelsin & en kopp svart kaffe.


Jeans blev till shorts




Epic, right?


Nypongröt

Dagens frukost är nyponhavregrynsgröt med linfrön, blåbär, mjölk och banan.

Självklart så är kaffekoppen med mig idag igen.


Fiskgryta till Middag


Sunny Days

Efter att ha genomllidit några månader av kyla så sitter jag nu och huttrar i min soffa, insvept i vinterjacka och halsduk, och det fick mig att se tillbaka på sommaren, sommaren 2011. Tänk så mycket varamare det var, tänk så underbart härligt.








Vackra du

Grattis du numera byxmyndiga Amanda(haha) på din fantastiska 15-årsdag! Jag önskar dig all lycka och framför allt, en helt FANTASTISK födelsedag!

En underbar människa som verkligen funnits där, tack Amanda♥


Tisdagsgryta

Kvällens middag blev resterna av en köttgryta. I denna tillsattes falukorv, lök, kryddor, lite allt möjligt faktiskt. Jag kör på Kajsa Varg, "man tager vad man haver!".

Jag är förvånad, för att detta smakade ovanligt gott!


2012-01-24

Började dagen med ett långt läkarbesök, åkte hem och käkade lunch. Firade även att det var tisdag med att dricka varm choklad och äta mandelbiskvier, haha..
sedan så gick jag och min broder till simhallen för att simma. Det blev 40 längder, jätteskönt!

resten av eftermiddagen spenderades i sängen tittandes på serier, nu ska jag dock börja laga middag och sedan så bär det av till ica för att inhandla lite benödenheter. Tja, en summering av den 24:e januari helt enkelt.


Jeans

Jeansen jag beställde hem från H&M är verkligen jättesköna och passar jättebra för att ha kostat 60 spänn, lätt värt!

Så jag köpte två par till, det ska bli shorts av alla. Så lycka finner ni allt hos mig! Fast nu väntar sängen på mig, sov sött.


Frukost

Havregojigröt med linfrön, hallon, mandarin, vindruvor, mjölk och en stor kopp kaffe.
Godmorgon!


Dödstrött

Vill så hemskt gärna sova, men min kropp verkligen vägrar.
Jag får försöka ännu lite mer, för lyckas jag inte somna, då kan man allt räkna med att en viss Elsa kommer att vara grinig imorgon.
Och det vill vi ju inte.

God natt!(förhoppningsvis)


Ett vitt snötäcke


Matkoma

Är i en rejäl matkoma efter att ha insett att jag kan äta alla ostar som lagrats längre än 3 månader, så jag har liksom tagit igen mina" no-cheese-at-all "-veckor. så nu är jag määätt.

Jag simmade 2x20 längder, åkte på bio med hela familjen(såg The Stieg Helmer Story), handlade med mamma, gjort köket rent från gluten och har fixat en egen hylla för glutenfria produkter, middag och Tv. Mysdag helt enkelt!


Sorgen är stor

Efter mycket spekulerande, så verkar det nu som, men ganska så stor säkerhet, att jag är glutenallergiker, inte laktos.
Men pga. glutenallergin så förvärras allergin mot gluten om jag äter laktos.

Så nu är det aldrig mer bakverk är jag rädd. Min hobby, bakning, är bara att glömma.



Breakfast!

Gröt o äpplmos samt mjölk, proviva nypon, vitamintabletter och en kopp svart kaffe, mumsi!


Åremössa: Check!

Nu har jag stickat färdigt min Åremössa!
Wihooo!


Alla ♥ Dag

Har ni tänkt på att det faktiskt börjar närma sig alla hjärtans dag när man tittar efter riktigt noga i sin kalender. 4 veckor är väl kanske att ta i, men tiden går fort och snart är vi där.

Glädjande bild från arkivet, hihi.



mean

Tänk om jag bara skulle kunna få slippa min elakhet. Pratar skit och är elak, sån är jag, sorgligt nog.
Förlåt

Frulle


Lättyoughurt med mandarin, fikon, pumpakärnor, vindruvor och en kopp kaffe!
Godermorgon


illa

Sjukskriven idag då jag inte kunnat sova de senaste nätterna, så jag orkade verkligen inte. Tråkigt men sant, så idag ska jag försöka ägna mig åt att sova. Har jättesvårt att äta av någon konstig anledning, så det blir smoothies och soppor tror jag, inget annat verkar vilja gå ned:(

Kramar


16 januari

Kör i eftermiddag, lång skoldag med både idrott och bild. Vill så gärna hinna med ett pass simning också, men så långt räcker tyvärr inte tiden.
Nu blir det i alla fall frukost, bästa målet på dagen!
Kramar

Assisi 2011:)


Livet är hårt

Aldrig mer bullar,
semlor,
grädde,
bakelser,
risgrynsgröt,
potatismos,
varm choklad,
kesella,
tårta eller fudge.

Listan är lång över saker som man som laktosintolerant inte kan äta, livet är inte lätt inte.


Konfa

Nu ska jag iväg till en hel lång söndag i kyrkan, konfirmation helt enkelt.
Kram

Åremössa

Min brorsa fick sin åremössa idag som han lät en vän till mig sticka, han köpte garnet själv. När han ändå var i Åre bad jag honom köpa garn till en mössa åt mig också, så han köpte ett gräddvitt garn, så nu har jag börjat med ett nytt projekt helt enkelt, sydde ju klart en topp igår som jag jobbat med, så nu måste jag ju ha nåt annat att göra.

Brorsans mössa.
Godmorgon!


Bokföring

Satt 3 timmar idag och lärde mig bokföra mammas företag. Det är verkligen en helt annan värld med kredet, debet och den s.k.a italienska bokföringen. För att få ihop pengar måste man ju börja någonstans, jag börjar med att lära mig. Så nu ska jag  bokföra alla utgifter, kostnader och inkomster i mammas företag så länge jag orkar, lite stolt är jag nog allt.

Målet är att på ca 4 månaders tid få in tillräckligt med pengar för att kunna åka på en 3-veckors språkresa nu i sommar.

Det är ett högt mål och svårt att nå. Men allt är möjligt så länge jag gör målet så konkret som möjligt och vet hur jag ska nå det.
Nå era drömmar och sov gott!


Caffeine


Helt okej dag i skolan idag, väldigt estetisk. Endast språk, SO och slöjd, inte så dumt enligt mig. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och värma mig innan jag drar iväg till simhallen.

P.S, såg ni snöstormen som drog över stockholm i eftermiddags? Nu har det dock lagt sig, men vad kallt det blev helt plötsligt!
Vi synes, håll till godo♥

Färdigstickat

Garn köpt på Kaki i Åre. Jag valde färgerna själv och är väldigt nöjd med den. Hur varm och mysig som helst och går att dra upp över huvudet så att man får mössa samt halsduk, på samma gång!
Nu ska jag snart sätta igång med min Åremössa, så fort jag fått tag på ett par 10 mm stickor vill säga.

Sov sött!


H&M-Fynd


Letade omkring på H&M's rea och köpte detta, för 200 spänn! Very blue, men det tänkte jag ändra på. Bikinitrosorna i size XL ska bli en helt ny bikini, ska klippa och klistra lite. Jeansen ska bli ett par midjehöga shorts. Tänkte även göra lite fina  tryck, vi får se var jag hamnar, nu är det bara att vänta på att paketet ska anlända.


Ny Favoritblogg

Älskar den här bloggen. Hon skriver mycket om sina resor, secondhandfynd, pyssel och 70-talet. En jättebra blogg, så ett tips från mig!


Slaktar Tyg & Syr


Food


God eftermiddag!
Gick upp tidigare idag så att kroppen ska vänja sig inför morgondagen, skolan drar ju igång igen. Sorgligt och förväntansfullt. Men, jag drog till simhallen idag igen(har simmat massor under lovet)och simmade 50 längder.
Jag simmade på rygg några längder och lyckades krocka, självklart, med den framför. Låg och drömde lite, hehe.

Jag gör snöänglar i Åre, mitt i natten.


Åre

Var ju i Åre över nyår, här kommer några bilder.

På tåget dit. Kakor, bullar och korsord fick slå ihjäl den 7 timmar långa tågresan.

Väl uppe i Åre så såg det ut såhär.

Utsikt från CopperHill när solen börjat tryta på eftermiddagen.

CopperHill, det ENORMA hotellet som ligger högt, högt upp nära Björnen.

Vi shoppade loss i Chokladfabriken och åt mig mätt på all "prova-på-all-vår-gratis-goda"-choklad.

Utsikt över VM8:an från vårat fönster, det vara bara att gå ut på altanen och ställa sig i liftkön.


Nyårsafton!
Min hand höll på att förfrysa när dessa bilder togs, haha.

Jag är helt KÄR i Åre och kommer garanterat att åka dit igen inom kort, har till och med fixat boende. Detsutom så kan jag stolt numera förkunna att jag kan...ÅKA SKIDOR! i de snälla backarna då, men det är ett steg i rätt riktning och övning ger färdighet.

Utbyte

Jag funderar på att studera språk utomlands i sommar. Ville först till Kanada, Vancouver, men är för ung, sorgligt nog...haha. Men nu drar sig mina tankar allt närmre Cambridge, i Storbritannien.

Jag vill nog till något ställe, som jag inte vet något om, som jag inte har förväntningar på, dit vill jag. Att bara kasta sig ut och se vad man landar, för det gör man ju, landar.

Hmm, nu väntar sängen på mig, sov sött!


Hihi

Man bara måste älska smink

60's

Har ett möte klockan 15, så jag bör nog ge mig av snart. Sedan blir det middag ute på stan med päronen. Jag lever fortfarande och resan till Åre var helt fantastisk, bloggar mer om det senare.

Nu ska jag börja göra mig i ordning, men innan dess ska jag önska Eve en helt fantastisk 15-årsdag, grattis gumman! och sedan dela med mig av 2 gamla godingar.

Love Grows- Edison Lighthouse

God Only Knows- The Beach Boys

Ha en underbar januaridag mina fina!

RSS 2.0