Kakslottet

Idag var jag och mina söta små päron iävg och fikade på Taxinge Slott och det var riktigt lyckad. På Taxinge Slott har de nämligenen slags "kakbuffé". Man köar till et stort bord med alla sorters bakverk man kan tänka sig och så får man ta det man vill ha och sedan betala för allt i kassan.

Taxinge Slott från utsidan.

En liten bit av kakbuffén, notera, en liten bit.

Detta var vad jag roffade åt mig. En Nougattårtbit, kaffe samt en pistagebiskvi. Jag gjorde de största fynden enligt oss alla, detta var oerhört gott! Ska göra båda två själv så fort jag får en god anledning.

Pappa tog detta: Pariservåffla och en fransk chokladtårtbit samt kaffe, jag provsmakade, men jag måste säga att det jag tog var snäppet godare.

Mamma tog någon form av russin-chokladkaka, en Chokladmoussetårtbit med en slät kopp kaffe. Detta var också väldigt gott(vi gjorde liksom lite utav en "dela-med-varandra-plockmat-tapas" med alla bakverken vi köpte), men som sagt, det som låg på min bricka föll mig mest i smaken.

Sedan så hade de ju en butik med en massa bakningsredskap, så där så köpte jag mig 8 st nya utstansare till min samling. Jag får ta bild på de lite senare och visa. Nu ska jag och resterande delar av familjen här på landet titta på lite film och mysa, jag önskar er alla en trevlig kväll!
...

Gårdagens syssla

Hela kvällen igår så hade jag inget att göra. Så jag gjorde en sats kristyr och spritsade rosor hela kvällen, haha.


tar några  timmar, men det är en rolig syssla som man kan ha nytta av senare när man bakar. Tex till att garnera tårtor eller cupcakes.
...

Back to

Godmorgon, godmorgon! Om typ en kvart så sitter jag i bilen på väg tillbaka till landet. Päronen har lovat mig att vi ska stanna till på Taxinge Slott för att besöka deras butik inriktad på bakning.
Nu måste vi åka, ses!

Underbar


...

Like a Love Song


Kan inte hjälpa att jag hakar upp mig på den här låten, faktiskt. Det bara sker?
And I keep hittin' repeat-peat-peat-peat-peat-peat...
...

VillVillVill

Hade en helt grymt kväll igårkväll med AmandisPandis, så har inte hunnit blogga. Men idag så ska jag åka och shoppa lite med brorsan, ska ut på skojakt nämligen. Ska byta ut mitt SIM-kort och lite annat också när jag ändå är ute.

Men något som jag bara villvillvill hinna med idag är att få teståka min storebrorsas kompis nya bil. Asså, jag låter bilden tala för sig själv så lär ni nog fatta varför.

Erkänn, lite cool är den väl ändå?
...

I Need Help

help
...

Home again

Någon gång under denna dag så beger jag mig hemmåt tillsammans med mamsen. Skönt med lite asfalt, men blir som vanligt inte borta särskilt länge. Fast denna gång något längre tid, ca 3 dagar ser det ut som att jag ska få på mig.

Jag har lite grejjor jag måste fixa, träffa kompisar, handla och bara ha en hel dag då man kan sitta inne och måla, saknar mina penslar lite.

poor girl...
...

Projekt

Nu har jag bestämt mig att jag ska börja med lite olika projekt här i livet.
Till och börja med ska jag börja snåla in och tjäna mina egna pengar.
Sedan så ska jag nog bli vegetarian i sisådär en vecka(haha), nä men bara för att det är gott och nyttigt liksom, sedan får vi se om jag fortsätter efter det.
Mitt tredje projekt ska nog bli att ta mer ansvar.
Mitt fjärde projekt blir att ringa/prata med farmor oftare.
Sedan kan jag ju adda ett litet på sidan om projekt,
vilket är att börja skriva mer samt läsa.

Ja, frågar du mig så tycker jag att det låter riktigt bra om jag lyckas, haha. Men vi får se hur det går, den som lever får se vet ni.

Äggfrukost idag, tyckte att den var en hyffsat passande bild till inlägget, eller nä, det gjorde jag inte. Tycker bara om ägg, de liksom säger "We Make It Work", vilket de gör. Mina små turbringare.

Jag har då allt mina egna ideér om saker och ting.
...

Fattigman

Godmorgon!
Idag så täcks himmlen av gråa moln, så det är väl inte sådär jättekul. Men inga sura miner för det, för sådana dagar kan man spendera med en stor kopp te och stora portioner av gröt, haha. Sånt är mysigt.

...

Vardag

Bestämde just med mamma att vi ska åka hem på fredag och sedan så blir jag hemma i några dagar. Längtar faktiskt, men helt ärligt så har jag förälskat mig lite i landet, det känns så...fritt, haha. Men idag så ska jag bara vila. Ligga i en solstol och bara sova, hela dagen, gud så skönt.

...

Godmorgon!

...

Tänd ett ljus

för allt du tror på
Låt aldrig hoppet försvinna
...

Dinner is served

Som jag nämde i tidigare inlägg så skulle jag stå för dagens festmåltid att bjuda våra gäster på, vilket jag nu gjort. Jag skämtar inte, jag har lyckats igen. Det blev så fasansfullt gott så att jag slickade rent min tallrik. Alla som jag serverade åt upp varenda liten smula på sina tallrikar och det fanns inte en ända matrest kvar någonstans.

Till lunch så bakade jag ju bröd och bjöd på lite värmande gulaschsoppa när gästerna anlände. Kunde inte stoppa mina händer riktigt, så det blev en sats scones också, när man ändå är igång liksom.

Jättejättejättegott bröd blev det verkligen! Sconesen serverade jag med min hemmagjorda blåbärsmarmelad, körsbärsmarmelad och lemon curd, hemmagjort ska det ju vara.

Sedan när man trodde att det inte kunde bli bättre, ja då blev det bättre. För till varmrätt så började jag med att servera detta:

Ugnsstekt kycklingfilé med svamprisotto och haricot vert.


Godaste risotton som någonsin nuddat min tunga, kunde nästan dö av det förfärligt goda smaken. Kycklingfilén blev helt perfekt, skojar inte. Riktigt saftig och kryddorna var avvägda sådär precis lagom så att det smakade gudomligt.

Då har vi lyckats ta oss till desserten, jag glömde nämligen att fota min osträtt. Osträtten var iaf "Grustag á la Fryklund", en påhittad osträtt som vi i vår familj har kommit på bestående av Brieost och solroskärnor. Ett mycket hemligt recept som jag inte delar med mig av i första taget.

Desserten var då alltså en Grand Dessert bestående av:
-Hemmagjord Hallonsorbet garnerad med ett hemmagjort vaniljflarn.
-Inkokt päron smaksatt med kanel samt hemmagjord kolasås som jag hällt över.
-En hemmagjord chokladpralin. Skalet är gjutet i 70% mörk choklad, fylld med en rysligt god chokladtryffel och så har jag garnerat med smält mjölkchoklad som ja ripplat över.
-Varm jordgubbssås.

Är faktiskt riktigt stolt över att det blev så himla gott och uppskattat av alla, inklusive mig själv. Roligt var det också eftersom att jag brinner verkligen för att laga mat. Så nu längtar jag bara till nästa gång som jag får ställa mig i köket bland grytor och pannor för att få skapa små mästerverk till mat, hihi.

Nu ska jag titta på Kommisarie Montalbano för lite trevlig sommardeckarunderhållning, ciao!
...

Antik


En gammal antik arkivbild hittade jag idag och jag förstummas faktiskt lite att detta är samma människa som jag ser i spegeln varje dag, fast att hon nu ser lite annorlunda ut.
...

Mail


Jag sa ju förut att jag absolut inte tänkt åka Atmosfear när jag besökte Liseberg, men det var svårt att motstå när man väl stod där och man precis lyckats bli övertalad till att åka. Första frittfallet någonsin för min del och jag ångrar det verkligen inte, så om du är på Liseberg, åk då för guds skull Amosfear. Spelar ingen roll hur hissnande hög du tycker att den är, bara åk.

Dagens tips helt enkelt.
...

Jobbjobb jobb

Idag blir det mycket slit, fast mycket roligt slit blir det allt. Jag ska börja med att sätta en bröddeg nu så fort som möjligt så att den hinner jäsa färdigt till lunch. Ska hinna med att slänga ihop en smet sorbet också innan jag drar mig ut på en joggingtur.

Så, god morgon godmorgon på er!

Ännu en "utsikt-från-bryggan-bild", det finns nämligen så gott om dem. Men jag kan ju bjuda på en liten arkkivbild om man nu tröttnat på svindlande utsiktbilder över den blåa horisonten.

Hehe, happyhappy.
...

Ojdå

Idag, så plötsligt slog det mig att det är endast 5 veckor kvar tills skolstarten drar igång igen. Vad tiden går. Men jag ser fram mot det. Kompisar, betyg, rutiner, mysiga höstvindar och att få burra in sig i en halsduk vilken dag som helst.

Helt ärligt så har jag en liten längtan långt där inne efter höstens råa dagar i skolan. En sådan där hemsk måndag efter en mysig helg, en sådan dag. Med regn, rusk och en grå himmel. För då kan man vara den som förgyller dagen, det längtar jag efter.

...

Be My Guest

Imorgon så blir det gäster för hela slanten och efter som att en utav gästerna fyller år så ska jag ställa till med en riktig brakmiddag. Det blir självklart 3-rätters(hehe) och förhoppningsvis väldigt gott. Så idag ska jag börja förbereda lite. Det blir en tur in till stan för att handla och så en massa matlagning.

Så nu blir det åka av, för nu ska jag nämligen ut i trädgården och plocka lite hallon till min dessert. Vet ej inte riktigt menyn, men en sak är säker och det är att det blir min egen Grand Dessert till dessert.

Man blir lite bortskämd med att ha den här utsikten en hel sommar, hemmablind är jag nog allt.
...

Stenen som släppte

Jag och mina föräldrar gjorde en dagstur till min mormor idag, för att jag ville det. Jag sov på vägen hem, tyngden var borta och lugnet hade lagt sig. Att känna stenen släppa, var den bästa bekräftelsen på länge.

...

Grattis Kristina!

Idag är det den sista och avslutande dagenn på fruntimmersveckan, vilket betyder att min mamma har namnsdag. Så till henne hade jag tänkt mig att ge bort ett burk med hennes favorit, Berlinerskorpor. Efter mycket möda på att försöka baka i smyg utan att hon fått reda på något, så har jag nu lyckats fylla en burk med Berlinerskorpor.

Slog in den i lite cellofan och knöt om med ett gammalt snöre.

Så nu hoppas jag atthon blir glad när jag väcker henne, jag har ju gjort mitt egna korsord till henne också. Ni vet dagarna här på landet är ganska så rastlösa.

Grattis Mamma!

Kvällen

Vi var ju iväg för att äta en riktigt god resturangmiddag denna kväll och nog var den god! Helt fantastisk mat hade de verkligen.

Vi bestämde oss för att sitta utomhus denna ljumna kväll, så detta blev min utsikt. Ett riktigt bra val om ni frågar mig.

Förrätten bestod av en hejdundrande god tomatsoppa, helt klart den godaste jag någonsin har ätit. Hemligheten var att den var gjord på ugnsbakade tomater stod det. Det tror jag också, men jag tror att det fanns tre hemligheter bakom denna soppa. 1. Ugnsbakade tomater. 2. MYCKET välsmakande buljong 3. Hemliga kryddor
hehe

Då har vi alltså lyckats äta oss fram till varmrätten, i detta fall så var det gös. En utav de godaste fiskarna, och jag har ändå ätit väldigt mycket fisk genom min få år som människa. Kokt fänkål, kokt potatis och en smaskig vitvinssås, mums!

Nog märks det att kocken fått en silvermedalj allt, riktigt lyckad kväll i matväg. Ett hett tips för er som vill bränna pengar på god mat, besök Julitta Gård.
...

Sorgen

Det som hänt i Norge nu är bara helt sjukt, allt på en och samma gång. Det som skakade mig mest är nog mannen som sköt över 80 ungdomar till dödts på Utöya, om inte fler. Jag skänker mitt medlidande till Norge just nu och till alla de som förlorat sina käraste under dessa pågående hemskheter, för mer än så kan inte jag göra. Jo, det kan jag. Jag ska tända ett ljus, för er♥

...

Middag

Ikväll så ska vi iväg och äta middag på en jättefin resturang en bit här ifrån. Då jag har ett väldigt stort matintresse, så ser jag väldigt mycket fram emot detta, som en slags afton gjord för att insperera, haha. Men, se vilka speciella smakkominationer de bjuder på och vad som faktiskt är möjligt när det kommer till mat.

Ska bli jätteintressant då kocken nyligen vann silvermedlj i Bocuse d'or, vilket är en matlagningstävling som frankrikes allra bästa kock anordnar. Så, jag är milt sagt taggad! hehe

miss drömmande moi idag
...

Dream

H&M har de pumps som jag letar efter, vinröda, i mocka och lite halft tantiga. Jg hade dock gärna haft de lite mer tantigt lågklackade, men åh så fina de är ändå.

De bruna var ju också fulsnygga, men jag är mer för den vinröda tror jag. Jag vet inte varför, men jag tror att innerst inne i min kropp så lever det en tant som tycker om 30-40-tals stilarna, korsord, matlagning, hushållsgöra, fula, bruna och allmänt tantiga saker. Jag är allt bra konstig ibland.
...

Nyheter

Har ni hört om det som hänt i Norge? Jättehemskt, blev riktigt skakad när jag såg nyheterna imorse.

Men från något trist till något måttligt mindre tristare så är det en molnig dag med åska i luften. Jag känner verkligen att snart så kommer regnet att falla över oss. Så innan detta händer så ska jag försöka att dricka upp mitt te och sedan göra alla sysslor som måste göras utomhus, innan himlen öppnat sig.

Igårkväll nere vid bryggan.

Blev riktigt sugen på yoga fö en liten stund sedan, så om jag hinner ska jag verkligen försöka ta mig tid till ett yogapass.
...

Svar på tal

"Jag har märkt på senare tid att du har gått ner mycket i vikt och undrar hur du lyckas eftersom du ju äter rätt mycket onyttiga saker. Jag vill också gå ner i vikt, så jag undrar om du kan göra ett inlägg om hur du tränar, om du går på någon speciell diet osv. Tacksam för svar!

Ps. Din blogg är fett fiiin! <3 "

Svar:
Man tackar för komplimangen, hihi. Och du har helt rätt, jag har gått ned många kilon under den här våren och sanningen är den att jag fölorat mina kilon på ett ganska så skamsligt sätt, nämligen genom extrem svält och hård träning. Tyckte inte att ett sådant fetto som jag förtjänade mat.


Men nu när jag nått min målvikt så har jag börjat äta normalt och äter godsaker ca två ggr i veckan och då frossar jag i godsaker och sedan så är jag en sann LCHFare. Mest för att jag inte är så förtjust i kolhydrater och för att jag är ett stort fan av grönsaker och tycker att det är gott.

Men sedan så kommer vi till själva nyckeln att lyckas hålla vikten. Träning. Jag joggar minst 20 minuter varje dag i lugn takt, gör mellan 25-60 situps per dag, gör plankan lite då och då, grodhopp, armhävningar ibland och sedan den "naturliga" träningen. Plocka blåbär, måla, renovera, städa osv.

Så om du vill gå ned i vikt, gör inte som jag. För du förlorar dina sociala kontakter, du blir liksom besatt av att hålla koll på ditt dagliga matintag, du lär lida och man får en del mentala psykbrott då man bara gråter i timmar samtidigt som man ligger där på golvet och önskar att man inte var så yr, spyfärdig och vid liv. Plus att man inte orkar skratta, orken finns inte.
Så om du vill tappa kilon, ät nyttig mat och träna. Jag vet att alla säger så, men det är det bästa sättet.

Hoppas att du fick svar på dina frågor♥
...

Tillskott

Var och shoppade med mina söta päron idag och vi köpte en ny väska samt en ny söt topp från BikBok. Alla snygga höstkollektioner har ju kommit ut nu och jag är verkligen jätteförtjust i höstens mode. Hittade även ett par riktigt fula bruna pumps med låg klack som jag blev helt kär i, men de fanns inte i min storlek, så jag fick hoppa dem.

Inte mycket för världen, men jag älskar den. Från Friis & Company(har alltid varit ett stort Friis&Company-fan) och tack söta puss-mamma och puss-pappa för en underbar dag tillsammans med er, älskar er.
...

Bullbak

När jag var hemma igår så passade jag som sagt på att baka en stor uppsättning bullar som blev rysligt goda!

Högst upp har vi Toscabullar, fyllda med hemmagjord mandelmassa. I mitten har vi Elsabullarna, fyllda med min hemmagjorda blåbärsmarmelad toppade med rårörsocker och mandelspån. Längst ned så haver vi mina sötnosar, kanelbullar med pärlsocker ovanpå.

Världens, absolut godaste, kanelbullar. Jag tror att jag tryckte i mig hela två st sådana här stora godingar och jag ångrar inte en ända tugga, så förödande goda!

Jag tyckte personligen bäst om kanelbullarna, min mamma tyckte bäst om Elsabullarna, min farmor tyckte allra bäst om Toscabullarna, så jag måste säga att det blev väldigt lyckat då alla hittade sin favorit.

Nästa gång ska jag nog göra kanelbullar, äpple och mandelmassebullar samt vaniljbullar tror jag. Det blir nog minst lika lyckat och gott som gårdagens bullfrossa.
Kakfatet fyndade jag på någon outlet för ca en månad sedan, fungerar jättebra och är lätt att diska. Finns att köpa på IKEA tror jag faktiskt.
...

Ösa

Vaknade av en dundrande blixt klockan halv sex imorse. Det åskade i säkert mer än en timme, precis utanför, så nog lät det. Somnade inte förrän det börjat avta. Annars så har regnet bara smattrat hela natten och hela förmiddagen, men nu är det uppehåll, så tummen upp för det.

Jag har alltid tyckt om åska, blixtar och dunder. Men imorse, då var jag rädd, riktigt rädd. Det var som om andra världskriget just brutit ut och jag satt mitt i smeten bland alla bomber och granater. Nä, naturen kan vara riktigt läskig ibland asså, fy.
...

Home Sweet Home

Sitter nu och bloggar från mitt regna stockholm igen, känns skönt. Det första jag gjorde när jag kom hem var att sätta en vetedeg som jag nu snart ska baka ut till bullar. Det blir både kanelbullar, Toscabullar och Elsabullar. Elsabullarna ska få bli ett litet expriment, de ska innehålla min hemgjorda blåbärsmarmelad och ska toppas med lite mandelspån, jag tror på en succé om jag ska vara helt ärlig.

Senaste bullarna jag gjorde var dessa. Herregud, det måste ha varit ngn gång i Januari, tiden bara rinner iväg. I dem så hade jag äpple och riven mandelmassa vilket var fasligt gott.

Brorsan och hans flickvän är hemma, så jag tänkte bjuda på ett riktigt bullkalas nere hos farmor. Då slipper hon behöva gå så mycket och detsutom så får jag trösta henne lite med uppiggande komplimanger, och självklart med lite bullar.
...

Asfalt!

Åh, så jag har längtat till denna dag. Idag ska jag äntligen få en liten tillbakablick till huset hemma i sthlm igen. Jag saknar verkligen avgaser och asfalt, konstigt nog. Jag har precis släpat upp mamma ur sängen och om nån halvtimme ska vi vara på väg hem.

Men, allt kan ju ute vara underbart, så vi åker tillbaka till landet på kvällen igen. Men vad gör väl det? Nu ska jag äntligen få träffa min farmor igen och inhalera lukt av asfalt, haha.

Min lilla gulleplutt, söta farmor♥
...


Invigning

Min pappa och min storebror byggde klart vår brygga igår och idag så tänkte vi fira detta med en liten invigning. Så jag och päronen stack in till stan för att handla lite god festmat. De köpte ingredienser för två rejäla räkmackor medan jag tycker att festmat är sånt som man inte gör själv, eftersom att jag i stort sätt gör allt själv så blir det liksom lyxigare med fast food, haha.


Naturligtvis så blev det fast food från Chop Chop. Det finns faktiskt bara en ända Chop Chop i hela Sverige och den finns här i Eskilstuna. De serverar asiatisk mat, så som Yakunikku, vårrullar, tofu, orange chicken etc. Maten är jättegod och det är gratis påfyllning av dricka i mängder, haha. Älskar Chop Chop och deras goda mat!

Så detta är riktig festmat för mig. Vi köpte drive in för att vi skulle kunna käka på bryggan tillsammans och njuta lite utav utsikten.

Denna gång beställde jag Tofu Vegetables med nudlar och cola, fick en lyckokaka på köpet också av killen i kassan, så himla gulligt.
...

Himmel

De senaste dagarna har bestått av att bunkra upp med blåbär faktiskt, vilket är anledningen till att bloggingen varit lite...sådär. Skogen är ju full med blåa bär och inget ska få gå till spillo när jag nu har det asbolut BÄSTA receptet på blåbärmarmelad. Min egen blåbärmarmelad, efter eget recept. Det är så gott, så gott, helt otroligt vad man kan åstadkomma.

Recptet förblir hemligt, för detta är alldeles för gott för att en egoist som jag skulle kunna tänka mig att dela med mig av receptet, hehe.

Nu ska jag bunkra upp med ännu mer blåbär, som jag sedan kan frysa och sedan under året som går, koka mer marmelad när burken har tömts.
Mumsimums!
...

Nog märks det

Ett tack skulle sitta fint, i vilken form det kommer i, spelar inte särskilt stor roll, bara du ger mig det där förbannade tacket.

Bye Bye

Idag så åker min brorsa hem till stan igen, kommer sakna honom lite grann. Han åkte ju nämligen motorcykel ned hit till landsbyggden, ursäkta mig, landsskogen, så det måste vara hyffsat bra väder för att det inte ska vara så fasligt jobbigt att köra.

Fast han lovade att stanna för lunch, så jag tänkte göra egna dumplings med vegetariisk fyllning eftersom att jag är en riktig sucker för grönsaker.
...

Visste du...

...att jag kan dra min stortå ur led? Fast jag föredrar att inte göra det eftersom att det är svårt att få tillbaka den igen+att det gör så obeskrivligt ont, därför brukar det mest ske vid olyckshändelser...

Ingen är ju perfekt? Eller i andra ord, ingen är Lagom eller normal, hehe.
...

Surprise

Jag hade tänkt att överaska min familj med värsta frukosten och tidningen skulle ligga framme på köksbordet, hämtad 2 km härifrån. Så jag gick upp fasligt tidigt för att ta mig till brevlådan, men när jag kom tillbaka så hade alla vaknat och ätit sin frukost. Jahapp. Tja, det är väl tanken som räknas I suppose?

Solen skiner och det är alldeles kavlugnt just nu när jag tittar utöver sjön. En sommardag igen, de senaste dagarna har det ju bara regnat och regnat.
...

ojojoj

...

Morgontimma

Sitter och smuttar på en kopp grönt te och äter havregrynsgröt med fikon just nu till frukost. Denna dag ska jag nog ägna åt lite hushållsgöra och sedan fram mot eftermiddagen blir det nog en vända in till stan för att shoppa lite, men innan dess så ska jag baka ut mina frukostfrallor som jag har låtit kalljäsa under natten, duktig tjej.

God morgon!

...

Melting

Såhär fina blev mina naglar när jag precis lackat färdigt de igår, diskret söta skulle jag nog beskriva de.

Blev lite inspererad av smältande glass, haha. För er som undrar, så är det en Cake Pop som jag håller i.
...

To Sleep

Har duschat, haft hårinpackning, body scrub, ansiktsmask och målat naglarna bara för att unna mig lite lördagslyx. Så nu väntar sängen på mig och jag ska inte svika den. Hoppas på en god natts sömn och sov gott mina söta, vackra och underbara!

God natt

...

Tur?

Min mamma hittade en fyrklöver idag som hon gav till mig. Jag delade givetvis med mig av turen till alla familjemedlemmar, så nu hoppas jag bara på lite lycklig tur.

En lyckligt lottad lyckoost med vind i seglen och med tur i bakfickan, det är vad jag hoppas på.

Nu har det börjat blåsa igen och det känns som att himmlen snart kommer att öppna sig alldeles strax, jag vet inte riktigt om det där med fyrklövrar stämmer helt.
...
...

The 13 year old girl

Konsekvenserna, det som får en att tveka. Det som får mig att tveka.

...

Mysigt

Jag har haft en jättemysig eftermiddag med min familj, då vi satt på ett litet fik i en liten berså och drack världens godaste kaffe samt en supersmaskig lunchmacka och pratade om allt som hänt de senaste månaderna, jättemysigt verkligen.



Hehe, lite rött läppstift piggar upp vilken gråtrist dag som helst.

Nu ska jag mysa lite till med mina oerhört fina familj och hitta något jag kan göra som får min koffeinkick att lägga sig lite, en joggingtur eller lite intervall skadar ju aldrig.
...

USA

Gjorde American blueberry pancakes till brodern imorse så att han fick en trevlig brunch att få äta när han vaknat.

Plockade massa blåbär för någon dag sedan som jag inte gjort något med, men nu fick jag äntligen använding för de. Smaksatte med lite vanilj och dinkel för att få de extra goda!

Nu ska jag ringa till min underbara farmor och uppmuntra henne med en massa komplimanger, för det behöver hon verkligen efter allt som hon går igenom.
...

Skåningar


Gårddagen var fylld av nyheter, både trevliga nyheter och tårfyllda nyheter samt oroväckande nyheter.

Men idag så har det blåst en del den korta morgontimma som jag varit vaken och så fort timmarna börjat röra sig framåt, så ska jag överraska min storebror med Amerikanska Pannkakor till frukost. Mysigt med en lillasyster ibland ändå, kan jag tänka mig, ibland, bara ibland.

Gjorde cakepops igår, jättelyckat. Dock inga jättelyckade bilder som ger rättvisa åt mina små gullepluttar.
...

Cancer

Önskar att jag fanns där för att trösta dig

...

Grymma Pitabröd

Till middag så har jag tänkt mig att göra egen kebab och nu är mina pitabröd färdiggräddade. Pitabröden som finns att köpa färdiga i matvarubutikerna är alldeles för små och smakar papper, så jag har gjort mina egna efter ett grundrecept som jag ändrat lite till det bättre.

Till 4 st bröd
———
12,5 g jäst
2,5 dl vatten
1 msk salt
½ msk honung
1 msk olivolja
5 dl vetemjöl
1½ dl dinkelmjöl

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör med träslev tills all jäst har lösts upp.

Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt resten av mjölet vid behov (det märks när degen börjar släppa från kanterna att mjölmängden är tillräcklig).

Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 4 bitar.

Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter.

Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Färdiga!

 

Jättelätt och smakar så där fantastiskt gott som nybakad ska göra, Pitabröden kan man ju fylla lite med vad som nu än önskas, men mina ska bli "kebab med bröd", så därför ska jag fylla de med vitlökssås, sallad, lök, kebabkött, tomat och vad jag nu kan tänkas hitta i kylen. Kebabkött kan man göra av nästan vilket kött som helst, det är ju själva kryddningen som ger "kebab".

Tack Turkiet för er goda matkultur, mums!

...


Dagens tanke

Har de arbetande på Lipton kafferast?
...

Morgon

Enligt väderlägsrapporten så ska det regna idag, typ hela dagen. Vet inte riktigt om det stämmer än, men den som lever får se. Det får bli en dag med fia med knuff och te inomhus, inte så pjåkigt det inte.

Feels like ages ago
...

Nattfrossa

I eftermiddags så åkte pappsen och jag iväg till Donken för att festa på varsin McFlurry och dels kanske lite för att trösta oss över det fasansfullt dåliga vädret. Haha, men gott var det, bästa glassen finns ju där. Förutom den glassen som jag kokade ihop imorse.

Jag hr nämligen gjort min egen Chunky Monkey glass bestående av hemmagjord gräddglass, chokladdoppade minimarsmellows, chokladbitar och mosad banan. Den är inte helt färdig för än imorgon, men mina smaklökar kunde inte riktigt vänta så jag prövade lite och boy var den god! Åååå, himmelriket...

Men sedan på kvällen så var jag lite rastlös och gjorde egna lyckokakor med små "fortunes" i och hemmagjord skumbanansfudge.

Min hemmagjorda Skumbananfudge, blev jättegod. Dock lite för söt för min smak, nästa gång ska jag kanske ha i lite mindre choklad och prova med antingen marsmellows elr skumtomtar, det är ju gjort på samma ingredienser ändå.

Lyckokakorna ligger för att torka under natten, så imorgon är det bara att knycka åt sig en och läsa sina visdomsord.
Det blev lite smet över från Lyckokakorna, så av den smeten gjorde jag tre glasstrutar som vi kan äta min underbara himmelsglass i imorgon till fika, det är ju trots allt fredag.

Har börjat baka jättemycket nu på sistone, vilket jag tycker är jättekul. Det var så himla länge sedan som jag hade en riktig hobby som inte består av att räkna kalorier.

sov gott
...

Segway

När jag och familjen var i Göteborg för några dagar sedan så besökte vi min pappas kusin och han introducerade oss till det grymma fordonet SegWay! Om ni aldrig provat att åka på en Segway så är det något du bör gå iväg och pröva på. Jätteroligt och en så otroligt häftig uppfinning!


SegWay klassa faktiskt som en klass för sig inom fordon och klassas därför som just, SegWay. Men det räknas fortfarande som een form av ett cykelfordon, så man måste köra med hjälm, lysen och reflexer osv. Hihi, det är ju en jättebra grej för handikappade eftersom att den styrs liksom av ett giro. Aja, lite komplicerat, men SegWay är riktigt kul så det är rysligt bra tips från mig att prova/hyra/köpa en SegWay.

Fast dyra är de, drygt 77.000 per st, men kanske värt det ändå.
...

Tjao

En hyffsat så rastlös torsdagmorgon i Juli, då sommaren är som bäst, sitter jag och funderar över om jag ska ta och lyfta på arslet och komma iväg och göra någonting. Vilket jag för eller senare måste göra ändå, även om jag bestämmer mig för att inte göra det.

Mina tankar söker sig till att göra lite hemmagjord glass med någon trevlig smaksättning, men min fråga är bara vilken. Kanderade nötter knaske? eller pinfärska körsbär från trädgården, mandlar, choklad eller varför inte lite arraksessens?

Hmm, jag det är sådana sommarproblem man får plågas av, gud så larvigt poetiskt.

Virrig liten tös
...

Hemlis

Visste du att jag har en stor kärlek till Croissanter? Well, if you didn't, now you know.



Dessa underbart välsmakande fettbomber består till den största delen utav smör. Att fransmännen kan äta sådana här "bakelser" till frukost är beundransvärt, men de är ju så goda! Eftersom att jag har bott på hotell och käkat hotellfrukostar den senaste veckan så brukar de gärna vilja servera sådana här. Gissa vem som tömde korgen på en kvart?...

scchhh, don't telle anyone. Man får unna sig ibland, ibland.
...

I'm Sorry

Dålig update, I know. Men jag har haft fullt upp med att vara med min fantastiska vän de senaste dagarna, så jag har inte riktigt prioriterat bloggen. Men nu är jag tillbaka och ska blogga normalt som förut igen.

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag inte lyckas sova bort hela morgondagen.
Sov sött!
...

Internet

Jag har lite problem med internet uppkopplingen just nu eftersom att jag befinner mig på ett litet ställe utanför Göteborg kallat Kungsbacka. Men jag kan blogga ifrån mobilen lite, så tummen uppför det! Idag är det Liseberg som gäller och gissa om jag är taggad! Det ska bli så sjukt kul att få träffa Amandisen igen, så nu hoppas jag på inga långa köer, inget regn elr kyla och på en lyckad kväll, hihi. Sedan så åker vi till landet igen under natten, typ 5 h bilkörning. Men det vlir nog i problem, jag lär vara så hög på socker ändå, haha. Godmorgon!

Ullared

Idag så kmr jag stå inne på Ullareds stora varuhus och trängas bland alla galna shoppingtokar som förbryllas över de låga priserna. Haha, jag ser faktiskt fram mot det och jag knaske lyckas hitta något trevligt klädesplagg eller lite köksartiklar för billigt pris som jag kan roffa åt mig.

Nu är det frukost som gäller, vilket innebär, i mitt fall ätning av Croissanter. Eftersom att det finns mina nybakade favoritbröd här så kan jag bara inte sluta när jag ätit en, sedan två, sedan 4, sedan 6 bröd....osv..hehe.
...

I Gläntan

Igår så började jag ju dagen med en riktigt enoooorm frukost på hotellet och fasligt gott var det. Sedan så gick tiden och solen tittade plötsligt fram, så vi åkte iväg hela familjen för att fika lite med släkten och prata om allt mellan himmel och jord. Det var jättemysigt att få sitta där och gassa i solen med de,haha.

Eftermiddagens timmar spenderade jag åt att bada och njuta ännu lite mer av den strålande solens värme. På kvällen så åt vi middag på hamnkrogen nere vid strandkanten och  deras specialiter är just fisk, konstigt nog. Jag åt pinfärsk makrill som bara var helt underbart god!

Tja, det var väl gårdagen det. Förresten, befinner ni er någonstans där de säljer Engelholms glass, köp då för guds skull en strut elr två, så himla gottigt!
...

Gårdagens Hårburr

Hade lite tid över igår innan teatern, så rastlös som jag är så tog jag insiativet till att locka håret och se till så att min fula klippning inte syntes, haha.

Ett lockigt litet prinsessburr blev det allt.

Fotade denna rosen imorse på morgonpromenaden, rosor är så himla vackra och just den här färgen fick mig nästan att bli ett med marken, finfinfin blomma, hihi.

Jag älskar att  förgylla vardagen med lite saker man blir lycklig av. Som tex att locka håret lite spontant elr måla tånaglarna i multifärger så att det ser ut som att en MyLittle Pony har varit framme och målat regnbågar, elr varför inte bara tända en cupcakeljus och njuta av chokladdoften som sprider sig runt en. Sådant gör jag, kanske svävar iväg på ett litet moln för ofta också nu när jag tänker efter...

...

Viva La Greta

Var ju som sagt på Fredriksdahlsteatern igår och såg Viva La Greta som jag nu kan säga var en jättebra uppsättning! En rolig underhållande fars i världsklass och detta är nog tredje året elr så som vi besöker teatern i Fredriksdahl för att få skratta lite och njuta av fantastiskt skådespeleri. Varje föreställning som vi har sett har varit helt otroligt bra!

Liten smygbild på scenen, busigt busigt.
Jag lyckas alltid låta lite utav en försäljare elr PR-ansvarig när jag försöker reccencera ngt här bloggen, men den här pjäsen var verkligen halt fantastisk och rekommenderas starkt för alla som är i Hälsingborgstrakterna under sommarhalvåret, plus att deras mjukglass är i minst lika stor världsklass som pjäsen.

...

Promenix

Gick upp sju imorse och stack sedan ut på en morgonpromenad för att rensa tankarna lite. Var jätteskönt ända tills det började regna, haha, men utsikten vägde upp valet mellan att gå hem igen eller fortsätta, så jag gick en liten bit till i min yviga morgonfrisyr och tunna munktröja.


Det var riktigt skönt att få sträcka på benen så här på morgonkvisten efter en så lång natts sömn.

Nu väntar den åtrovärda frukostbuffén ivrigt på mig, men jag tänker inte gå dit för än min mage riktigt skriker av hunger, för då, ja då ska jag äta stora lass, mums!
...

Örenäs

Efter en lång dags bilresa är jag nu framme i soliga Skåne. Hotellrummet är jättefint och vi var ute på en liten rund vandring i området för en stund sedan bara för att få njuta lite av värmen.

Hotellet Örenäs slott som vi bor på ligger precis vid havet och jag kan se både Ven och Danmark härifrån jättetydligt.

Nere vid stranden för en liten stund sedan.

Ikväll så ska vi se på Eva Rydbergs uppsättning "Viva la Greta" på Fredriksdahlsteatren här i Hälsingborg. Det ser ut som att vi ska träffa lite släkt ikväll också vilket jag ser framemot, har inte träffat de på åratal. Så jag hoppas att ni har en lika varm sommardag som jag har just nu, nu ska jag gå ned till poolen för ett dopp!(trots att havet är så nära)
Trevlig kväll!
...

Småkakor

Igårkväll så passade jag på att baka lite kakor som vi kan ha att mumsa på nu under resan. Det blev mina "kanel-brysselkex" och mandelkakor.


Mina "kanel-brysselkex". Precis som de vanliga mördegskakorna brysselkex förutom att jag bytt själva smaksättningen som man rullar kakorna i till kanel och socker. Inte så vackra att titta på, men oerhört goda att smaska på!

Mandelkakor även kallade tebröd. Jag stod i över 2 timmars tid för att för hand skålla, skala och mala mandeln. Mala mandel förhand i en kvarn är väl inte det roligaste man kan göra direkt...

De består av skållad, skalad mald mandel, florsocker och äggvita. Gjorde de för att bli av med äggvitan som blev över när jag gjorde mördegen. Sedan så formade jag de till hjärtan, gräddade, lät de svalna och sedan så dekorerade jag med tempererad choklad.

Känner mig lite hurtig som börjat baka nu igen, även om konsekvenserna för bakning kanske inte är helt fantastiska. Smakar förödande gott gör det, men då får man nog räkna med några kilon upp på vågen, haha.
...

Mobilblogg

Är i sthlm nu och stannar väl här i högst en timme. Vi ska hämta brorsan och sedan bär det tillbaka ut till landsbyggden igen, men ååh så skönt att få andas lite asfalt och avgaser! ...

Sötsaker

Jag letar mycket bakningsinspiration just nu från olika bloggar och de är verkligen fyllda med talang! Det som jag tycker är lite tråkigt är att det uppdaterar väääldigt lite. Men tex Tårtspecialisten som faktiskt visades på blogg.se's hemsida för ngn dag sedan med hennes "verry Cherry Chocolate Cake". Hennes blogg har jag suttit och lustläst, haha. Hon är jätteduktigt med dekorationer, tårtor och olika sorters bakverk.

Pinkpastry är också även bra bakblogg som faller mig i smaken, jätteduktig!

Nej, nog om bakverk och sötsaker nu. Nu ska jag dra mig ut på en liten promenad för att hämta tidningen.

...

STHLM

Brorsan var hos Naprapaten igår, så han är helt slut idag och har ont som sjutton. Så han kan inte sätta sig på motorcykeln och brumma iväg hit. Vilket betyder att vi kanske ska åka iväg till sthlm idag för att hämta honom och sedan åka tillbaka hit eller så stannar vi kvar hemma tills imorgon för att åka till Hälsingborg tidigt på morgonen från sthlm.

Dagen då brodern tog studenten.

Hur det blir vet jag ännu inte, men den som lever får se.
...

EkoÄgg

Godmorgon! Bestämde mig för att äta ett ägg till frukost eftersom att vi var och handlade igår. Och när jag öppnar äggpaketet till min stora förvåning så ser jag att vi köpt ekoägg i size small. Så, ja. Jag brukar äta mina ägg ur snapsglas eftersom att vi inte har några äggkoppar här på landet, men jag ville inte ens riskera att släppa ned mitt ekoägg i ett snapsglas, jag skulle nämligen aldrig lyckas få upp det från botten av det nu väldigt stora snapsglaset.

Så mitt stora i-landsproblem uppstod att jag inte kan äta mitt ägg. Men då kmr jag med in briljanta idé och lånar min mammas vigselring, fungerar utmärkt. Så jag äter mitt ägg på en guldbädd, lite finare lite bättre, haha.Hoppas inte har något emot det bara...

Ett inlägg om ägg, mycket intressant.
...

Taggad gottegris

Imorgon så kmr brorsan hit till landet, saknar honom lite faktiskt. Men han kmr hit för att hela vår familj på fyra medlemmar ska åka ned till Hälsingborg för att se på teater, hälsa på släkten, äta glass, äta enorma hotellfrukostar och sedan så åker vi upp mot Göteborg för att gå på Gekås(haha), turista i Göteborg, träffa släkt och höjdpunkten, gå på Liseberg en hel kväll men Amanda!

Jag är sjukt taggad inför den här resan, jag längtar verkligen. Så hela morgondagen ska jag på något sätt bara tvinga tiden att gå fortare, haha.

Lite rörigt, haha. Resan är väldigt kort i år om man jämnför med föregående år. Den 9:onde så är det ju shopping hela dagen, Liseberg hela kvällen och sedan så åker hela familjen till landet igen med Amanda på natten. Ska bli jättekul, så nu hoppas jag bara på trevligt väder hela den här veckan.
...

Again

Jag börjar bli riktigt sugen på att ta upp min bakningshobby igen. Jag bakade ju jättemycket, hela tiden för ca ett års sedan. Drömmen vore ju att få ha kafferep varje söndag och bjuda på allt från amerikanska bakverk som cupcakes, cake pops och cheesecakes till franska macrons, chokladtårtor och svenska bullar i olika smaker. Hihi, jag är en riktig gottegris!

Cake pops dekorerade som söta får.

Jag har ju alla verktyg en riktigt konditor använder hemma etersom att min mamma haft ett stort intresse för matlagning i hela sitt liv och därför samlat på sig en del under åren. Så det är bara att sätta igång så fort jag kommer hem till sthlm igen, då fasen, då ska jag baka!

...

Evig vila

Sov riktigt länge idag vilket känns skönt. Det blåser, är något kyligt och hela himlen är molnigt grå. Ingen vidare dag att vistas utomhus. Så jag ska titta på lite gamla filmklassiker, surfa efter lite trevliga recept och eftersom att pappa klagar över att det bara finns en kaka kvar så ska jag nog ta mig lite tid till att baka något i hans smak.

Hihi, ha en trevlig söndag!
...

Sådär Mysigt

Idag så åskar det, vilket glädjer mig, älskar ju åska. Anyways, fram mot lunch så åker gästerna hem igen och sedan tyckte mammsen och pappsen att vi skulle åka iväg till något sommarcafé för att fika. Sånt kan ju alltid vara trevligt, speciellt om man får sitta innomhus med en kopp kaffe och bara se hur vinden viner utanför, Åååh så mysigt! Bara jag som gillar det..?

Typ medeltemperaturen har legat på 26-27 grader de senaste dagarna, på förmiddagen observera.
...

Reflection

Igår så var jag ju som sagt och såg Östen med Resten(I know..), men det blev verkligen en liten folkfest där. De har sådan spelglädje liksom, och faktumet att det var gamla goda folkvisor och annat allsångsartat så är det fortfarande så musigt att se sådan glädje. Varmt vaar det också. Helt vindstilla och över 20 grader var det hela kvällen. Så självklart svettades jag som en gris, så jag åt en daimglass för att svalka mig med, vilket jag nu kanske kan ångra, men gott var det.

Jag på midsommarafton med blomster i håret, hihi.
...

Klippt i Högsommar'n

Sådär ja! Nu har jag äntligen kliptt av mina långa längder och kan nu njuta lite av mitt axellånga hår. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig då mammsen och jag hamnade i konflikt som vanligt, men vi tänkte klippa lite mer imorgon så att det blir som jag vill ha det.

Ni får ursäkta min galet fula min, mitt osminkade nylle och att håret ännu inte är särskilt uppklippt.


I eftermiddag så kmr två utav päronens vänner hit till landsbyggden för att vi ska fira en utav deras födelsedagar. Så de ska iväg på lyxmiddag och sedan ska vi alla titta på någon föreställning med Östen med Resten, haha.
Så nu ska jag äta lunch, städa och invänta helgens gäster.
...

RSS 2.0